Kozlevac o popuštanju mjera: Zadovoljni smo, ali opasnost još nije prošla

Vijesti 25. velj 202112:59
Dino Kozlevac
Izvor: N1

Načelnik Istarskog stožera Dino Kozlevac komentirao je za N1 današnju odluku Vlade da se od 1. ožujka otvore terase ugostiteljskih objekata što su sami i zatražili dan ranije.

“Jučer smo zatražili od Nacionalnog stožera popuštanje mjera u tom smislu. Zadovoljan sam najavom premijera o otvaranju terasa i omogućavanje treninga u zatvorenom. Te mjere pozdravljam i izražavam zadovoljstvo. Čekamo sjednicu Nacionalnog stožera sutra da formalno donesu odluke i epidemiološke uvjete koje će se propisati za te djelatnosti, posebno jer je na našem području situacija takva da smo to čekali”, rekao je Dino Kozlevac, no građane je pozvao da ostanu oprezni:

VEZANE VIJESTI

“Pozivamo sve da budu oprezni, da se drže mjera jer situacija još uvijek nije idealna i opasnost nije prošla. To vidimo u okruženju, u drugim zemljama.”

Istra trenutno ima najmanju incidenciju novozaraženih na sto tisuća stanovnika u Hrvatskoj. Međutim, Kozlevac naglašava da mjesta za opuštanje nema, a ove osnovne mjere od distance do higijene itekako pomažu u suzbijanju širenja zaraze.

“Ako mi poštujemo mjere distance, nosimo maske, držimo se higijene, pazimo da imamo što manje kontakata, bez druženja, fešti i slično, onda su to mjere koje djeluju na bilo koji soj virusa djeluju. Osim toga, odgovorne osobe na svim razinama moraju se držati protokola, bilo u ugostiteljstvu, obrazovanju, trgovini… Ako se krenemo opuštati, virus se lako širi, pogotovo novi soj”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar