Kozlevac: Trend je dobar, u Istri postupno planiramo i pojedine manifestacije

Vijesti 18. svi 202110:31 0 komentara
Srećko Niketić/Pixsell

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je u utorak da je epidemiološka situacija takva da će se u Istri uskoro moći planirati i pojedine manifestacije, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

“Trend je dobar, epidemiološka situacija u Istri ja takva da će se se uskoro moći planirati i pojedine manifestacije, uz naravno pridržavanje svih epidemioloških mjera”,  istaknuo je Kozlevac.

Rekao je i da su svaki dan u komunikaciji s organizatorima raznih manifestacija.

Tako je, kaže Kozlevac, dogovoreno da će se Sa(n)jam knjige održati početkom lipnja, da će Vinistra biti sredinom lipnja, u srpnju i Pulski filmski festival, a kako stvari stoje, održat će se i ATP teniski turnir u Umagu.

Međutim, dodao je, kakav će biti epidemiološki okvir, to će se još vidjeti i definirati.

U Istri je u utorak potvrđeno troje novozaraženih u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 557 uzoraka briseva na covid-19, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije covid pozitivne osobe, izvijestio je istarski Stožer Civilne zaštite.

U međuvremenu, od jučer oporavilo se osam osoba, dok je u mjerama samoizolacije 1567 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici na Odjelu za infektologiju na liječenju su 53 osobe, od toga je šest osoba u respiracijskom centru. Nažalost, u protekla 24 sata u bolnici su umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe, 1931. i 1935. godište, s pridruženim kroničnim bolestima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!