Kupovao automobil preko interneta pa ostao bez 8500 eura, auto nikada nije vidio

Auto 17. svi 202312:20 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Kupovina rabljenog automobila uvijek novi rizik, a ako se na to odlučite preko interneta taj rizik dodatno raste.

To je na svojoj koži osjetio 42-godišnjak koji je varaždinskoj policiji prijavio da je prevaren pri kupnji vozila preko interneta.

Prema prijavi, on je 20. travnja ove godine na jednoj Internet stranici za oglašavanje vozila, pronašao oglas o prodaji automobila koje je odgovaralo njegovim željama.

Nakon što je stupio u kontakt s prodavačem vozila putem e-maila, isti je izjavio da on živi u Grčkoj, dok se vozilo nalazi u Njemačkoj. Tom mu je prilikom predložio jedno poduzeće koje će provesti transakciju plaćanja i dostaviti vozilo, kako bi sve bilo sigurno za obojicu.

U kontaktu s predloženim poduzećem, navedeni su mu potvrdili da se vozilo nalazi kod njih i dostavili upute o provedbi transakcije. Temeljem navedenog, prijavitelj je početkom svibnja uplatio iznos od 8.500 eura na dostavljeni broj računa te od poduzeća zaprimio potvrdu o uplati, kao i termin za isporuku vozila, no nakon toga ne može više ni na koji način stupiti u kontakt s prodavateljem niti spomenutim poduzećem, niti mu je prema dogovoru, dostavljeno vozilo.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!