Lokalni stožeri pooštravaju mjere: Ulazimo li u peti val epidemije?

Vijesti 04. sij 202206:58 1 komentar
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP, Ilustracija

I dalje imamo velik porast broja novooboljelih od COVID-a. Iako je jučer bilo znatno manje testiranja, 1103 nova slučaja zaraze - gotovo dvostruko više nego prošlog ponedjeljka. U bolnicama je 1795 pacijenata, na respiratoru 239 najteže oboljelih, što je blagi rast u odnosu na posljednja dva dana. Preminule su još 44 osobe.

Masovna druženja tijekom blagdana polako dolaze na naplatu – nakon Istarske, i Splitsko-dalmatinska županija najavljuje nove mjere.

“Koje će ići ka tome da se smanji broj ljudi na raznim druženjima, možda da se skrati radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Ukoliko ne uvedemo online nastavu za sve škole, bit će obveza svih ravnatelja i školskih liječnika da prate situaciju”, rekao je Damir Gabrić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

I načelnici drugih županijskih stožera razmatraju tu mogućnost.

“Ovih nekoliko dana trebamo pričekati da vidimo hoće li biti posljedica oko dočeka Nove godine, a onda ćemo vidjeti pa ćemo procijeniti situaciju. Ako bude potrebno, tražit ćemo strožije mjere. Ja se nadam da do toga neće doći”, rekao je za HTV Ante Babić, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

“Još uvijek je situacija u našoj OB pod kontrolom. Međutim ako vidimo da se ta situacija pogoršava, bit ćemo primorani donositi strože odluke”, rekao je Joško Cebalo, načelnik Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare