Lukavečki: HDZ-ov Nacionalni Program za mlade je sramotan

Vijesti 05. tra 202318:20 0 komentara
N1

U nedjelju, 16.4., na izbore izlaze Varaždinci. Na prijevremenim izborima birat će novi saziv Gradskog vijeća, budući da ono nije uspjelo izglasati proračun za 2023. Tim povodom u Newsroomu je gostovao Lovro Lukavečki, mladi SDP-ovac, iz čije stranke je i gradonačelnik Varaždina. Osim izbora pričao je o državnim politikama za mlade.

“Određeni politički akteri kontinuirano su opstruirali rad Gradskog vijeća. Transkripti objavljeni u Nacionalu, pokazali su ono što smo i mi upozoravali. Određeni politički akteri unutar Gradskog vijeća, predvođeni bivšim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, zajedno su s HDZ-om, još u srpnju prošle godine planirali srušiti gradski proračun. I to prije što je proračun uopće bio predstavljen. Radi se o čistoj političkoj opstrukciji“, kazao je Lukavečki.

Ne boji se da će izbori rezultirati drugačijim izborom, već vjeruje da će se povećati SDP-ov udio u Vijeću.

“Izbori koji će se održati 16.travnja trebali su biti raspisani ranije. Jako je dobro pitanje zašto je HDZ toliko odugovlačio i nije raspisao izbore. Da su izbori bili raspisani ranije, mogli smo dati veće plaće odgajateljicama u vrtiću, vatrogascima…Očito je postojao neki motiv da se izbori raspišu što kasnije“, poručio je Lukavečki.

Komentirao je i bale smeća, koje se nalaze na ulazu u grad i nerviraju Varaždince.
“Te bale smeća su spomen propalim političarima. HDZ sada kritizira rješenje za bale koje smo radili po uputama ministarstva na čelu kojeg je HDZ. Izvođač je spreman i u 18 mjeseci one se mogu maknuti iz Brezja. Ukupni iznos na natječaju bio bi 200 milijuna kuna. Dio bi bio financiran kreditiranjem, a 40 posto bi osigurao Fond za zaštitu okoliša“, kazao je mladi političar.

SDP-OV forum za mlade kritizirao je i donesen Nacionalni program za mlade od 2023. do 2025.

“Sadržaj je sramotan. Mladi u Hrvatskoj ostaju živjeti s roditeljima do 33 godine, što je najduže u EU. Oni su se toga dotakli površno. Subvencionirani krediti ne funkcioniraju, a oni govore da je to fantastično. Mi smo u SDP-u predložili plan za stan, pozivam ih da ga plagiraju i pomognu mladima. Studentski standard također je doživio eroziju“, zaključio je Lukavečki.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!