Maja Đerek prijavila Puljka: “Sve je napravio da bi ostvario suradnju s HDZ-om”

Vijesti 19. kol 202313:41 2 komentara
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Maja Đerek potvrdila je da je povjerenici za zaštitu dostojanstva radnika Kristini Nuić Prka podnijela prijave protiv gradonačelnika Ivice Puljka 'zbog uznemiravanja' i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića 'zbog vrijeđanja'.

Njezina prijava uslijedila je nakon što je u petak objavljeno kako je splitski gradonačelnik Puljak imenovao Kristinu Nuić Prka (HDZ) osobom za zaštitu dostojanstva službenika i namještenika u Gradskoj upravi te da bi ona zajedno s već ranije imenovanim Nikolom Aleksićem mogla utvrđivati okolnosti u slučaju Đerek.

Puljak je Maju Đerek suspendirao krajem srpnja optuživši je da je ‘izvršila udar na instituciju gradonačelnika’, izašavši iz svojih ingerencija provodeći reviziju stanova koji su u vlasništvu Grada koji upravlja njima.

Đerek je u subotnjoj pisanoj izjavi, obrazlažući prijavu protiv Puljka, istaknula kako ju je gradonačelnik pokušao javno diskreditirati na najgore načine i to samo dva tjedna nakon napada na njenu obitelj koji je, tvrdi, povezan s njenim postupanjem s ciljem da se konačno stane na kraj malverzacijama u upravljanju gradskom imovinom.

“Nakon napada Puljak je hinio podršku i deklarativno hvalio moj rad, a da me u tom periodu niti jednom nije pitao kako napreduje istraga i kakvo je moje psihičko stanje,” istaknula je Đerek.

Kaže i kako je ‘gradonačelnik zasigurno zadovoljan’ što policija ne želi objaviti niti snimku prepoznatog napadača jer je ‘očito da nekima odgovara da se ne sazna nalogodavac napada’.

“Umjesto obećane i stvarne javne potpore na kraju sam od Puljka dobila salvu prizemnih uvreda i nestvarnih izlika, a sve kako bi bila ostvarena suradnja s novim saveznicima iz HDZ-a. To je, između ostalog, glavni razlog podnošenja moje prijave za prestanak uznemiravanja,” objasnila je.

Dodala je kako je prijavu podnijela i protiv Bojana Ivoševića zbog “agresivnog ponašanja, vrijeđanja i pritisaka.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare