Majić: Jelena Pavičić Vukičević je najlogičniji izbor za kandidatkinju za Zagreb

Vijesti 09. ožu 202111:18 > 11:19 1 komentar
N1

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, Olivera Majić, gostovala je u programu N1 i komentirala pripreme za lokalne izbore, koji će se dogoditi u svibnju.

“Kako će ovi izbori biti uistinu jedni od najinteresantnijih, zato što nema one zadane varijable koja je postojala zadnjih 20 godina, a i zbog javnosti i građana, a i zbog neimenovanih izbora čije informacije plasiraju neki mediji, ja ću vrlo jasno reći da nisam imala namjeru i ne namjeravam se kandidirati za zamjenicu gradonačelnika”, rekla je Majić na pitanje naše reporterke Katarine Brečić hoće li se kandidirati na izborima.

VEZANE VIJESTI

“Iako sam uvijek govorila da se o stranačkim stvarima treba govoriti u stranci, smatram da je kontraproduktivno kako za stranku, tako i za sugrađane koji će izaći na izbore, stvarati mistifikaciju oko izbora kandidata. Minimum onoga što je korektno je dopustiti stranci koja je prije par dana izgubila predsjednika i kandidata za gradonačelnika, da stranka odluči o svojoj budućoj kandidatkinji ili kandidatu. Stvarati mistifikaciju oko toga, posebno u kontekstu nekakvih nagovaranja, kontraproduktivno je za stranku i za naše birače”, rekla je Majić, dodavši da će sudjelovati na izborima, ali da će sama odlučiti kako će to biti.

O nagovaranjima pojedinih kandidata nema informacija, kazala je Majić, dodavši da u tome ne sudjeluje. “Ali su se pojavili. Posebice jedna tiskovina i posebno jedna televizija o tome koga članstvo želi ili ne želi, pa se pojavljuju prijatelji stranke, koji govore tko bi trebao ili ne bi trebao izaći na izborima. Ponavljam, nešto malo ipak znam o političkoj komunikaciji, svi kandidati i kandidatkinje koji će se kandidirati u ime stranke neće biti nagovarani, to će biti njihova svjesna politička i stranačka odluka”, rekla je.

S aktualnom vršiteljicom dužnosti gradonačelnice Zagreba, Jelenom Pavičić Vukičević još nije razgovarala o kandidaturi na izborima, ali je komentirala njezinu izjavu netom nakon smrti Milana Bandića, da s Bandićem završava i njezina politička karijera.

“Ja koliko poznajem kolegicu Pavičić Vukičević, nakon gubika predsjednika stranke, prijatelja, kolege s kojim radite 24 godine, gdje je dala izjavu o njenoj političkoj karijeri koja je bila emotivna i u kontekstu gubitka prijatelja i tog trenutka ja sam tu izjavu shvatila samo kao emotivnu, jer ona niti je o tome razmišljala niti je vodila računa o tome. Kolegica Pavičić Vukičević bila je poslovna suradnica s gradonačelnkom 24 godine”, rekla je Majić.

Ipak, smatra da bi ona bila dobra kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za buduću gradonačelnicu Zagreba.

“Ja mogu govoriti samo u svoje osobno ime. Jelena Pavičić Vukičević ne samo da je dobar kandidat, nego i najlogičniji i mislim najbolji kandidat, ali ne želim svojim izjavama na bilo koji način utjecati i stvarati neki dojam koji ne postoji. Dovoljno je poznajem da znam da će ona sa svojom obitelji razgovarati i donijeti odluku. To je najlogičniji izbor, ali sve dok ne budem razgovarala s kolegicom o tome, ja sad iznosim samo svoje osobno mišljenje”, rekla je Majić, dodavši da će se u četvrtak održati sastanci u stranci, ali temu nije otkrila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare