Malenica o Turudiću: Dobio je jednoglasnu podršku partnera u koaliciji

Vijesti 05. velj 202420:49 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Vladino ustrajanje u tome da Ivan Turudić ostane kandidat za glavnog državnog odvjetnika obrazložio je u Dnevniku HTV-a ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. Ponovio je kako je HDZ ustrajan u podršci Turudiću kao najkvalitetnijem kandidatu, odabranom na temelju transprentne procedure.

“Gospodin Turudić dobio je i jednoglasnu podršku partnera u koaliciji i očekujemo da u srijedu bude izglasan u Hrvatskom saboru”, kazao je ministar Ivan Malenica za središnji Dnevnik HTV-a.

Osvrnuo se i na kritike oporbe koja zaziva nove izbore i najavu Sandre Benčić o prijavi Europskoj komisiji.

“Ne znam što će pisati u toj prijavi, koja je to povreda prava Europske unije ili povreda osnivačkih ugovora. Čini mi se je to još jedna greška i pogrešan potez oporbe koja nema nikakvih drugih argumenata”, kazao je.

Istaknuo je da su u razgovorima s Europskom komisijom mijenjali Zakon o državnom odvjetništvu prema kojemu je i izmijenjen postupak za izbor glavnog državnog odvjetnika.

“Za razliku od SDP-ove vlade, da imamo javni poziv, saslušanje pred Odborom i povjerenstvo. Sve je usuglašavano s Europskom komisijom”, ponovio je.

Obzirom na sve faze izbora i jednoglasno mišljenje povjerenstva, Malenica je izrazio mišljenje da Ivan Turudić može najbolje od svih kandidata voditi DORH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!