Mamić: Ovako snažnu osobu uz Plenkovića nismo vidjeli još od Vase Brkića

Vijesti 18. tra 202412:20 0 komentara

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić gostovala je u N1 Studiju uživo kod Igora Bobića gdje je komentirala potencijalne postizborne koalicije.

S obzirom na rezultate parlamentarnih izbora, sada se čeka formiranje koalicije koja će moći sastaviti vladu, a Mamić poručuje kako je ionako cijelo vrijeme naglasak na tome tko ima kakav koalicijski potencijal.

“Sad ostaje jedino vidjeti na koji način će Andrej Plenković složiti tu većinu. Težim putem, prema meni i prema onome što je radio prije četiri godine, a to je da pokuša skupiti liberalne i centrističke stranke. Postoji i opcija da Plenković razbije Domovinski pokret i da tamo izvuče nekoliko ruku. On je u tome vrlo uspješan.”

Mamić je istaknula kako Plenković u ovom trenutku ima tešku točku. “To je ustavna uloga predsjednika Milanovića u postizbornom procesu. Vidjet ćemo kako će se predsjednik Milanović vratiti u ulogu neutralnog predsjednika koji paritcipira u postizbornom procesu.”

Prva stvar koju je Mamić primijetila kada je Plenković držao govor je da Ivan Anušić nije bio na pozornici.

“Bačić koji je doputovao s krajnjeg juga Hrvatske je bio na pozornici. Te razlike između Anušića i Plenkovića nisu ništa novo. Gledali smo to i prije. Sjetite se problema s prekrajanjem izbornih jedinica. Zanimljivo je da Anušić izlazi ovako potpuno otvoreno, nakon što smo vidjeli samo izlazne ankete, dao izjavu”, primjećuje Mamić i dodaje da će to vjerojatno biti jedan važan faktor u načinu na koji će se sastavljati vlada.

“Rekla bih da premijer Plenković sad ima kraj sebe još jednu izrazito snažnu osobu s jakom HDZ-ovskom profilacijom i to neće moći u potpunosti ignorirati”, kaže Mamić i dodaje da tako snažnu osobu uz Plenkovića nismo vidjeli od vremena kad je to bio Vaso Brkić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!