Mamić prodao vilu za šest milijuna eura

Vijesti 22. sij 202310:02
Goran Stanzl/PIXSELL

Zdravko Mamić, odnosno njegova supruga Marina Mamić, krajem prošle godine prodao je obiteljsku vilu na zagrebačkom Tuškancu za 6 milijuna eura i time podmirio svoj dug poduzetniku Renatu Koraću od 44,5 milijuna kuna, koje je posudio kako bi državi platio potraživanje, piše u nedjelju Jutarnji list.

Vilu je kupila Linda Ćorić, supruga tajanstvenog poduzetnika Danka Ćorića, jednog od najimućnijih Hrvata i osnivača lanca kladionica SuperSport, i to za 6 milijuna eura, kako stoji u kupoprodajnom ugovoru sklopljenom krajem studenog prošle godine. Iz ugovora je vidljivo da je dio novca, 407.500 eura otišlo na namirenje kredita iz 2015., a ostalo za podmirenje duga poduzetniku Koraću, koji je imao upisanu tražbinu od 6 milijuna eura.

Korać je potvrdio da mu je Mamić podmirio potraživanje te da više nije upisan ni na vili ni na stanovima na Cvjetnom trgu koji glase na Marinu Mamić.

Tko su novi vlasnici vile?

Danko Ćorić, osnivač SuperSporta, slovi za jednog od najimućnijih Hrvata i najtajanstvenijih poduzetnika – ne postoji, naime, nijedna njegova fotografija. Ćorić je podrijetlom iz Širokog Brijega, a milijune je zaradio na prodaji lanca kladionica, koje je potom sa suprugom odlučio investirati, među ostalim i u zagrebačke nekretnine.

Mamiću se na teret stavljala šteta od 52 milijuna kuna. Država mu je 7,5 milijuna kuna bila oduzela na teret jamstva koje je svojedobno uplatio za ukidanje istražnog zatvora, da bi mu ga USKOK, nakon što mu je jamstvo vraćeno, također blokirao.

Mamiću je do podmirenja duga od 52 milijuna kuna nedostajalo još 44,5 milijuna. Da dug nije podmiren, država bi ubrzo počela provoditi ovrhe nad njegovom blokiranom imovinom, nekretninama i jahtom.

Međutim, 21. srpnja Mamićeva supruga Marina je na račun države uplatila preostalih 44,5 milijuna kuna te tako podmirila dug. Također, s Državnim odvjetništvom sklopljen je sporazum da se taj novac Mamiću, ako bi Ustavni sud i ukinuo pravomoćnu presudu protiv njega, ne vraća tijekom ponovljenog postupka, nego će se čekati pravomoćni ishod tog, eventualno ponovljenog postupka, piše novinarka Jutarnjeg lista Vanja Nezirović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ