Mamić: Teško je procijeniti na koju će stranu mrkva, a na koju batina

Vijesti 22. srp 202319:28 3 komentara

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić bila je gošća Dnevnika.

“Ne trebamo zaboraviti da je vlada u aferi s Inom ekspresno povukla članove Ine. U cijeloj aferi nitko nije spomenuo odbor HEP-a. Sandra Benčić je iznijela cijeli niz podataka što znači da oporba ima dobre izvore u HEP-u. Kad usporedimo ove dvije afere, čudno je da je uprava HEP-a još uvijek tamo gdje je”, rekla je stručnjakinja Ankica Mamić.

Navodi da oporba sad ima dobar cilj, kako kaže, ako im je cilj da uprava HEP-a odstupi. “To je moguća mala pobjeda. Jasno je da je HDZ otpočetka pokušao opstruirati sjednicu. Naravno da će Hrvoje Zekanović koristiti svaku priliku da uznemiri zastupnike. Ne vidim da su rođaci neka velika poveznica, ne bih to smatrala izuzetno važnom informacijom. Da je Andrej Plenković procijenio da mu to donosi štetu reagirao bi promtno kao i u aferi Škugor. Tu nitko ne propitkuje što je radio Nadzorni odbor. Odgovornost uprave HEP-a je neprijeporna”, kazala je.

Za kraj kaže: “I predsjednik uprave HEP-a i ministar Davor Filipović odabir su Andreja Plenkovića te je teško procijeniti na koju će stranu mrkva, a na koju batina.
Činjenica je da sudbena vlast de facto ne funkcionira i u to ulaze predsjenikove ustavne ovlasti. On nije imao izbora ne sazvati sjednicu, a onda je pokazao svoj karakter. Tu se ne radi o osobama, tu se radi o institucijama, mislim da je netko od njegovih savjetnika ipak trebao biti na sjednici Sabora”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare