Mandić: Očekujem da će do 2025. nasipi biti gotovi, do tada ćemo teže živjeti

Vijesti 29. ruj 202218:42 1 komentar
N1

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić gostovao je u Dnevniku i komentirao poplave do kojih je došlo uslijed velikih količina kiša koje su napadale proteklih dana.

“Važno je imati na umu da je zemlja natopljena zbog snažne kiše. I ova veličina vodostaja je zabrinjavajuća. Mi smo i fizički došli do svake najugroženije kuće, koje su prve na udaru, tako da su naše službe građanima na raspolaganju”; rekao je.

VEZANE VIJESTI

Kaže da su odrađene sve aktivnosti vezane uz pripravno stanje. “U svakom smo trenutku spremni. Ono što možemo učiniti mi činimo. Branimo kuću po kuću i svaki ulaz vrećama s pijeskom. To je jedini način za područja gdje nema nasipa”, rekao je.

“Dok se ne napravi kompletni sustav obrane od poplava, mi ćemo cijelo vrijeme biti pod stresom. Očekujem da će do kraja 2025. godine svi nasipi biti gotovi, ali do tada ćemo svi morati teže živjeti. Procjena vodostaja ide prema 750, ali nepoznanica su količine padalina. Napravit ćemo pregled tijekom dana i vidjeti što se sve da napraviti. Vatrogasci i sve operativne službe bit će na raspolaganju građanima cijelu noć. Danas smo uspostavili intenzivnu komunikaciju, pa građani i sami dolaze po vreće. Tijekom noći smo svi na nogama, a sutra ćemo biti pametniji”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram. 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare