Marić: 10.000 kuna ili milijun kuna, svako kazneno djelo mora biti sankcionirano

Vijesti 11. ruj 202118:32 > 19:493 komentara
Izvor: N1

Uhićenja u Međimurju u Dnevniku N1 komentirala je saborska zastupnica SDP-a Andreja Marić.

Građani Međimurja su iznenađeni, ali i kažu da je, sada već bivši župan, Matija Posavec “sitna riba” (na teret stavljaju da je primio 10.000 kuna mita, a on je u međuvremenu sve priznao).

VEZANE VIJESTI

“Nije nikome drago čuti takve stvari u svojoj sredini. Reći ću da sam iznenađena s time da građani u našoj sredini, gdje su i Matija Posavec i Stjepan Kovač gajili i izgradili kult ličnosti, reagiraju na neki način da tu su male ribe, zašto se ne hvataju one velike. Svako kazneno djelo je za osudu i takvima nema mjesta u politici”, naglasila je Marić.

Općenito se u javnosti pojavio stav da nije iznenađenje što je netko korumpiran, nego što je uzeo “samo” 10.000 kuna. Često se i može čuti da svatko od nas zna nekoga koe je “sređen” posao. U čemu je problem – nedostaje li građanske hrabrosti za prijavljivanje takvih radnji ili smo na to već navikli?

“Problem je u svemu ovome pomalo. Kažem, svako kazneno djelo, je li riječ o 10.000 kuna ili milijun kuna, mora biti sankcionirano”, rekla je Marić.

Matija Posavec ušao je u Sabor na listi SDP-a, no odlučio je ostati župan i zamrznuti mandat, a umjesto njega u parlament je ušla članica SDP-a. Tehnički, Posavec može aktivirati svoj mandat.

“Nama u Klubu SDP-a naravno da ne odgovara da nas je manje, ali moj osobni stav i stav stranke je takav da imamo nultu stopu toleranciju spram korupcije. Takvi nemaju što raditi niti uz SDP niti uz Klub”, kaže Marić.

Uskok odvojenom istragom tereti SDP-ovog saborskog zastupnika i bivšeg da je inscenira prijetnje smrću uoči lokalnih izbora.

“Predsjednik stranke će kroz nekoliko dana razgovarati s Kovačem i tada izvijestiti javnost i znat će se koji je hodogram. Ako se sve što se Kovaču stavlja na teret pokaže isitnitim, nema mu mjesta u SDP-u”, rekla je Marić te dodala da se insceniranjem prijetnji radi šteta svim političarima u Hrvatskoj koji se susreću s prijetnjama.

“Napravio je štetu sebi, svojoj obitelji, svima nama u SDP-u i svim političarima koje se idući put neće shvatiti ozbiljno. Ovakvim se događajima stvara percepcija da smo svi nepošteni, uhljebi, korumpirani, a mislim da to nije točno, ima nas koji smo pošteni i koji predano radimo svoj posao i onda upravo zbog takvih ispadamo isti. A nismo. To bi narod trebao percipirati i dok svima to neće sjesti, da ima i poštenih i nepoštenih, neće biti dobro”, rekla je Marić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar