Marijana Puljak: Važno je pobijediti HDZ kako bi Hrvatska opstala

Vijesti 04. svi 202317:37 > 18:19 0 komentara

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovala je u Newsroomu.

“Možemo na prste jedne ruke nabrojati koliko je oporbenih prijedloga prihvaćeno u Saboru u ove tri godine. Plan oko ustroja izbornih jedinica trebalo je donijeti zajedničkim dijalogom i suradnjom“, kazala je Puljak o ustroju izbornih jedinica.

“HDZ će skrojiti jedinice onako kako smatraju da najviše odgovara onome što žele na izborima. Stručnjaci više godina pokazuju ozbiljnim znanstvenim istraživanjima kako je takav ustroj za Hrvatsku neizdrživ. Državni budžet ne može izdržati ovakvu teritorijalnu raspodjelu“, dodala je.

Tvrdi i da HDZ na sljedećim izborima nije nepobjediv.

“Centar sada organizira tribine sa stručnjacima koji nam pomažu da definiramo politike. Tada ćemo građanima pokazati što će im točno ponuditi. Radi budućnosti i opstanka Hrvatske važno je pobijediti HDZ i njihov model upravljanja koji nas je doveo do statusa najsiromašnije članice EU-a“, rekla je Puljak.

Kada je riječ o strankama s kojima bi mogli surađivati u borbi protiv HDZ-a, tvrdi da to što se netko proglasi liberalom nije dovoljno da bi Centar s njima surađivao.

“Ne radimo kompromise samo zato da bismo ostvarili neke brojeve ili osvojili stolice u Saboru“, dodala je Puljak, te naglasila kako se Dalija Orešković i dalje uklapa u njihove planove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!