Marina Pavković o planovima za izbore: Kompromis da, ali ne kompromitacija

Vijesti 22. ožu 202114:08 > 15:02 0 komentara
N1

Marina Pavković, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, u N1 Studiju kazala je kakvi su joj planovi za predstojeće lokalne izbore.

S obzirom na to da je danas godina dana od potresa koji je pogodio zagrebačko područje, Pavković je rekla kako je danas za razliku od prije godinu dana, kada je dan bio potresen i potresan – sada je samo potresan.

“Ministarstvo je otvorilo pompozno centar za obnovu, a oni nemaju objavljeno ni radno vrijeme. Obnova nije započela, ljudi su jako frustrirani i danas je jedan tužan dan”, rekla je Marina Pavković.

Atipična je kandidatkinja, rekla je za sebe, a atipičnim vidi i listu stručnjaka koje predvodi. Evo što je rekla o svojoj kampanji.

PROČITAJTE JOŠ

“Bila sam u Markuševcu prije godinu dana, kada je bio potres. Na pitanja vezana uz obnovu, te druga, ljudima odgovaram i satima. Kampanju neću intenzivirati jer je vodim već godinu dana. Radit ću i dalje konkretno na problemima koje građani imaju. Moj se tempo ne može bitno promijeniti, osim što ću se više pojavljivati u javnosti, ali rad mene i mojih suradnika traje već godinu dana”, rekla je Pavković.

S obzirom na to da je Renato Petek rekao kako će na izbore izaći kao zamjenik Joška Klisovića, Pavković je rekla kako ona slične ponude nije dobila.

“Našu stručnu listu nitko nije kontaktirao, pa smo zaključili da njih naše znanje ni naša stručnost ne zanimaju. Mi smo kroz kampanju odlučili izložiti sve projekte koje Zagreb treba, kako bi u krajnjoj liniji postigli to da iz našeg bazena projekata drugi preuzmu ono što je gradu nasušno potrebno”, rekla je Pavković.

Na pitanje o tome tko stoji uz nju kazala je:

“Među mojim suradnicima je Sanja Bahra-Krištofić kao moja prva zamjenica, Mario Jukić, krajobrazni arhitekt, Jesenko Horvat, Vladimira Spindler Ratko Bošković, Silvija Šesto…”, nabrojala je Pavković.

Klisović i Tomaševića teško je uspoređivati, kaže.

“Klisović je stasao u velikoj stranci, a Tomašević nikao na zagrebačkom asfaltu. Ja ja sam kompetentna u ekonomiji i urbanoj arhitekturi, a oni u kombinaciji s našim stručnim znanjima imaju jače kompetencije za vođenje grada”, kazala je.

Za svoju listi ističe kako nisu ni lijevo ni desno.

“Stručna smo lista, dok nam je ideologija u drugom planu. Mi smo u centru, neki od nas su manje ili više lijevo, neki u centru…”, rekla je.

O budućim preimenovanjima trgova i ulica kaže kako je to besmislica.

PROČITAJTE JOŠ

“Ako se to ne može riješiti na kulturan, civiliziran način, onda se ide na referendum. Besmislica je mijenjati imena trgova i ulica”, rekla je i kazala kako u svojoj politici pristaje na kompromis, no ne kompromitaciju. “Kompromis da, ali ne kompromitacija”, rekla je.

Ipak, iako je spremna na suradnju s onima koje vidi kao kompetentne za vođenje grada, s HDZ-om i strankom Milana Bandića, kaže, neće koalirati.

“S HDZ-om i Bandićevom strankom neću koalirati, jer su nas oni doveli na niske grane. Filipović i Vukičević nisu promjena, oni su i do sada sudjelovali u vođenju grada. Jelena Pavičić Vukičević uglađeno je lice politike Milana Bandića, ali samo dugo lice iste medalje. Morat će proći još puno dok ne povjerujem da je ono što ona govori istina”, kazala je Marina Pavković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!