Mario Banožić se oglasio prvi put nakon prometne nesreće

Vijesti 24. stu 202317:51 1 komentar
Ivan Hrstić / N1 / Ilustracija

Bivši ministar obrane Mario Banožić, koji je pušten iz bolnice na kućno liječenje nakon teške prometne nesreće, prvi put se oglasio o svemu na društvenim mrežama.

“Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca”, napisao je Mario Banožić pa dodao:

“Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao.

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život.”

Zahvalio je zdravstvenim djelatnicima bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek na pomoći, kao i svima koji su bili uz njega i njegovu obitelj posljednja dva tjedna.

“Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra obrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom. Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države. Zahvaljujem i svojim kolegicama i kolegama, članovima Vlade, na suradnji u protekle četiri i pol godine. Svima im želim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit naših sugrađana”, napisao je Banožić i dodao:

“Obnašajući dužnost ministra obrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika. Novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, kao i svim suradnicima u Ministarstvu obrane želim puno uspjeha u daljnjem radu.”

Podsjetimo, Mario Banožić se u osječkom KBC-u liječio od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. Iz Ravnateljstva KBC-a izvijestili su da je Banožićevo zdravstveno stanje poboljšano i da se dobro oporavlja od zadobivenih ozljeda.

Banožić je 11. studenoga sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo vozač kombi vozila Goran Šarić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare