Markt: Razvidno je da je Crveni križ bio na visini zadatka na Baniji

Vijesti 28. pro 202111:22 2 komentara
N1

Predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Markt osvrnuo se na djelovanje te institucije unutrag godinu dana od razornih potresa na Baniji.

“Prvih dana u Hrvatskom crvenom križu imali smo i preko 700 volontera, uistinu je to bio veliki logistički posao. Kao što smo i govorili cijelo vrijeme, za ovaku veliku katastrofu gotovo je nemoguće pripremiti se u potpunosti”, rekao je Markt.

Za uspostavu sustava na Baniji, Crvenom križu je bilo potrebno 72 sata, napominje.

“Kad pogledate unazad i usporedite s krizama diljem svijeta, onda je razvidno da je Crveni križ bio na visini zadatka. Brojke koje ste danas čuli o učinjenom u zadnjih godinu dana pokazuju zašto je Hrvatskoj potreban jak Hrvatski crveni križ i zašto su važne humantirane organizacije. Zaista smo sretni i ponosni da smo bili alat u rukama hravtskim građanima za pomoć nastradalom stanovništvu Sisačko-moslavačke županije”, kaže.

Crveni križ i dalje djeluje na području te županije.

“Ojačali smo naša društva u Sisačko-moslavačkoj županiji ljudstvom i opremom, a pomažemo na gotovo svakodnevnom nivou. Obilazimo teren s paketima pomoći, bavimo se i sanacijom bunara. Prikupljamo donacije, uspostavili smo dva, a imamo u planu i treći tim za sanaciju bunara. Uistinu je najvažnije ljudima osigurati osjećaj da oni nisu sami”, napominje Markt.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare