Martina Dalić: Agrokor? Taj proces je uspio

Vijesti 17. lip 202121:33 > 21:34 0 komentara
Martina Dalić
Damir Spehar/PIXSELL

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić rekla je da u ovome trenutku Podravka ostvaruje jako dobre poslovne rezultate te da su nastavili trend iz prošle godine.

Dodaje da je to dobar okvir da Podravka bude još bolja.

“Cilj je da budemo još prisutniji na izvoznim tržištima, a da unutar tvrtke budemo učinkovitije organizirani, te koristiti prednosti tehnološke modernizacije i digitalizacije za povećanje svoje konkurentnosti”, kazala je Dalić u razgovoru za HTV.

Na razini tvrtke kaže da je cilj da budu još bolji, a dodaje i da su povećane plaće radnicima: “Oni su sastavni dio tvrtke, njezin najznačajniji dio. Prije mjesec dana smo s isplatom plaće za svibanj napravili korekcije, povećali plaće. Kod nas nema radnika koji ima plaću manju od minimalne plaće”.

Što se tiče državnog udjela u Podravci, država ima oko četvrtine dionica. “Menadžment i uprava nemaju razgovore s nikim o promjeni vlasničke strukture. Sadašnja vlasnička struktura je u stvari izvrstan oslonac za rast i razvoj tvrtke”, rekla je Dalić.

Na konstataciju kako je pad BDP-a uslijed pandemije i krize bio velik, ali da se sada govori kako bi Hrvatska mogla izaći iz krize već sljedeće godine Dalić odgovara: “Vjerujem da je to moguće. Oporavak od šoka je počeo. Ono što bih željela i što mislim da bi bilo dobro za RH, da se pad ne samo nadoknadi, već da se ovo iskoristi za ubrzanje rasta te da to iskoristimo za rješavanje problema koje imamo na tom području.”

Osvrnula se i na situaciju s Agrokorom.

“Ono što danas imamo jest Fortenova koja je odličan partner Podravke. Taj proces je uspio, pokazali smo da se možemo nositi i s najsloženijim ekonomskim problemima. Proračun nije ništa platio, nisu ostali repovi za državu. To je primjer gdje se vidi da se možemo nositi s ekonomskim poteškoćama”, rekla je Dalić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.