Mateja traže i termovizijskim kamerama u pretrazi napuštenih objekata

Vijesti 10. sij 202206:51 > 08:50
Izvor: Jelena Bokun/N1

Jedanaest je dana prošlo od nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu. Potraga za sada nije dala nikakve rezultate, ponovno se pretražuju sve lokacije na rijeci i kopnu. Matejev otac, Nenad, otkrio je i da je sa srbijanskom policijom razgovarao o mogućnosti da se zatraži pomoć drugih zemalja koje na raspolaganju imaju satelitske snimke lokacija na kojima je njegov sin posljednji put viđen.

“Ja sam razgovarao s njima prije nekoliko dana, ja sam otac koji traži sina, i u tom razgovoru ja sam kao netko tko razmišlja o tome 24 sata dnevno, pitao ima li mogućnosti da se koriste neke tehničke mogućnosti koje u ovoj regiji, u Srbiji i okruženju, možda nisu dostupne. Satelitske snimke, bilo što drugo od zemalja koje to posjeduju. Ja sam razgovarao s njima i pitao je li to moguće pa ako je, to treba napraviti, da se eventualno zamoli i da se vidi jer on je imao mobitel kod sebe, taj mobitel je bio isključen, Je li moguće odrediti lokaciju gdje je, je li moguće vidjeti kretanje čovjeka?  Ne znam pričam sad nešto što nije moj posao”, rekao je za HTV u nedjelju Nenad Periš, Matejev otac.

Policija, ronioci i dronovi i dalje su u potrazi za Perišem. U nedjelju su aktivirane i termovizijske kamere.

“Termovizijske kamere Mreže za opasnost Srbije aktivirane u pretrazi napuštenih objekata u sklopu potrage za nestalim Matejem Perišem iz Splita. Ove kamere koriste se u potrazi za osobom koja je živa u slučaju da se krije ili je zarobljena u nekom objektu”, napisali su iz policije na Instagramu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar