Matić: Ministarstvo obrane je Ferrari, a Ferrari se ne daje vozaču početniku

Vijesti 06. sij 202216:38 > 20:21 5 komentara
Predrag Fred Matić
N1

Europarlamentarac Predrag Fred Matić komentirao je za Newsroom najnoviji sukob predsjednika Zorana Milanovića i Vlade - onaj oko nabavke američkih oklopnih vozila Bradleyja.

Tko štiti nacionalne interese kad je u pitanju nabavka Bradleyja – Milanović, Banožić ili Plenković, Predrag Fred Matić to vidi ovako:

“Predsjednik štiti nacionalne interese, HDZ politizira”

“Predsjednik kao vrhovni zapovjednik šititi interese RH, oružanih snaga i Hrvatske vojske dok HDZ politizira. Kad bih htio biti ironičan – kako bih vjerovao vrhovnom zapovjedniku pored lošeg srednjoškolca, dakle, više vjerujem doktoru znanosti s osječkog fakulteta.”

N1

Kaže da bi Plenkoviću još početkom 2016. i vjerovao, ali danas više ne. “On je majstor za korištenje alternativnih činjenica. Sada kada se vidi kako politizira pandemijom i svojim ministrima koji su teški neposobnjakovići – ne vjerujem mu više ništa”, naveo je pa dodao.

“Hrvatska je prepoznata u Europi i svijetu kao šaljiva država”

“Hrvatska je prepoznata u Europi i svijetu kao šaljiva država. Već četiri godine ne može se donijeti odluka, a kada se donosi zadnji trenutak, znate da ostaje puno prostora zašto je to tako i uvijek psotoje elementi da je HDZ umočen u nešto više od nacionalnih inteersa.”

Situacija u vojsci nije sjajna, kaže. Dovoljno nam je nešto i srednje kategorije i što je u našoj ekonomskoj moći, govori europarlamentarac.

VETZANA VIJEST

“Članica smo NATO-a pa ne moramo biti najbolji”, dodao je.

Dvije trećine ministara morao bi Plenković maknuti kada bi micao nesposobne ministe iz Vlade, a time bi dokazao da ima nesposobne ministre, rekao je Fred Matić.

“Plenkoviću odgovara da pozornost sa sebe skloni na predsjednika i ministra obrane. Ministarstvo obrane je Ferrari, a Ferrari se ne daje vozaču početniku. Ovo je najlošiji ministar dosad, ne bih mu dao ni neku drugu funkciju da obnaša”, poručio je europarlamentarac Fred Matić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare