Matijević: SDP ne želi nikakvu funkciju, Puljku želimo sreću, Splitu stabilnost

Vijesti 11. srp 202209:57 > 12:06
N1, Ilustracija

Ivica Puljak u nedjelju je na izvanrednim izborima u Splitu po drugi put osvojio fotelju gradonačelnika ovog grada. Dan nakon izborne pobjede poručuje kako je spreman na suradnju s Mostom i SDP-om. Sada je stigao i odgovor SDP-ovog gradskog vijećnika Davora Matijevića.

“Ivica Puljak je novi/stari gradonačelnik i na tome mu mogu čestitati u svoje ime, ali i u ime SDP-a. Na sinoćnoj sjednici Gradskog odbora upravo je jednoglasno prihvaćen moj prijedlog da idemo u pregovore s Centrom na javan i maksimalno transparentan način. SDP odbija mogućnost ikakvih funkcija te ćemo bezuvjetno podržati konstituiranje Gradskog vijeća. Rezultat od 15 vijećnika Centra u Gradskom vijeću treba respektirati te će gradonačelnik sam odabrati svog predsjednika i zamjenike predsjednika”, piše Matijević u priopćenju koje je dostavio N1.

vezane vijesti

“SDP ne želi niti jednu funkciju niti dužnosti u naredne 3 godine, ali želimo biti podrška u svemu što je dobro i od interesa našeg grada. S gradonačelnikom ćemo razgovarati o suradnji na razini programa gdje ćemo zastupati vrijednosti za koje se SDP zalagao kroz naš rad u Gradskom vijeću kao i u samoj kampanji. Split mora biti grad u kojem će svi biti jednako bitni, neovisno jeste li umirovljenik, osoba s invaliditetom, pripadnik nacionalne manjine, mladi par koji se ne može ostvariti kao roditelj prirodnim putem, škverski radnik, nezaposleni, mlada obitelj bez riješenog stambenog pitanja… Od brige za naše sugrađanke i sugrađane nećemo nikad odustati i u tome ćemo biti beskompromisni”, piše SDP-ovac.

“O tijeku pregovora ćemo maksimalno transparentno obavještavati javnost, a ukoliko gradonačelnik s tim ne bude imao problema, sastanci mogu biti vođeni i ispred predstavnika medija. Velik je posao pred nama, Splitu želimo period stabilnosti i prosperiteta, a gradonačelniku iskreno želimo svu sreću i uspješan rad”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.