Međimurski HDZ neće na izbore za župana s okrivljenima za korupciju

Vijesti 10. stu 202111:48 3 komentara
darko horvat
N1 / Ivan Hrstić

Međimurski HDZ ne želi u utrku na prijevremenim izborima za župana ulaziti s okrivljenima za kazneno djelo te neće imati svoga kandidata, izjavio je čelnik županijskog HDZ-a Darko Horvat, aludirajući na bivšeg župana Matiju Posavca osumnjičenog za korupciju.

“Hrvatska demokratska zajednica Međimurske županije ne želi ulaziti u izbornu utrku s okrivljenicima koji su priznali svoje djelo”, rekao je Horvat u srijedu na konferenciji za novinare te najavio da će njegova stranka imati kandidata za župana na redovnim izborima 2025. i to će biti aktualni gradonačelnik Preloga i saborski zastupnik Ljubomir Kolarek.

“Kolarek je u trećem mandatu dobio puno povjerenje građana Preloga i zato bismo ono što radi u Prelogu htjeli proširiti na Međimurje”, rekao je Horvat.

Za prijevremene izbore koji će se održati 28. studenoga, a raspisani su nakon što je Posavec dao ostavku zbog koruptivnih kaznena djela, kazao je da će Posavec biti u nepoželjnom okruženju te da punu odgovornost za izbore i njihovu cijenu snosi onaj tko je do toga doveo.

“Bez obzira hoće li se pojaviti u ovoj utakmici, bez obzira hoće li ovu utakmicu dobiti ili izgubiti, do trenutka do kojeg pravosudni sustav ne kaže svoju presudu HDZ ne želi ulaziti u utrku s okrivljenicima koji su priznali svoje djelo”, rekao je.

Istaknuo je da je bivši župan postao pravo oličenje onoga za što je optuživao HDZ.

“Vjerujem u državne institucije i siguran sam da će se do izbora 2025. godine ova politička kaljuža, do koje nas je doveo bivši župan, razbistriti“, kazao je Horvat.

Izrazio je uvjerenje da na redovnim izborima iz redova njegove stranke imaju realne šanse dobiti župana.

“HDZ na ovim izborima neće imati svog kandidata i neće dati nikome otvorenu podršku, niti će svojim članovima preporučiti za koga da glasaju”, zaključio je Horvat.

Međimurski župan Matija Posavec sredinom rujna bio je i uhićen zbog primanja mita u akciji kojom je obuhvaćeno šest osoba, među kojima je i SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač, nekadašnji gradonačelnik Čakovca.

Osumnjičen je za primanje i davanje mita, trgovanje utjecajem te zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je primio 10 tisuća kuna mita za zapošljavanje međimurskoj Županijskoj upravi za ceste.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare