Medved: Hrvatska vojska ostaje jamac naše sigurnosti i stabilnosti

Vijesti 27. svi 202209:38 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je u petak svim pripadnicima HV-a i hrvatskim braniteljima Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske uz poruku kako narod vjeruje HV-u koji je bio i ostaje jamac naše sigurnosti i stabilnosti.

“To je najveće priznanje, ali i postignuće koje trajno obvezuje na požrtvovnost i predanost vojnom pozivu”, rekao je potpredsjednik Vlade ministar Medved u čestitci.

Obilježavajući 31. obljetnicu ustrojavanja HV-a, s ponosom se prisjećamo povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde, kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve četiri brigade ZNG-a, rekao je.

Podsjetio je kako je HV stvorena u Domovinskom ratu u kojem je pobijedila te da su u obrani i oslobađanju naše domovine mnogi žrtvovali svoje živote kako bismo danas živjeli u slobodnoj i samostalnoj državi.

Medved je istaknuo kako sinovi i kćeri branitelja danas s ponosom služe u redovima HV-a, dok postrojbe nose imena gardijskih brigada proslavljenih u Domovinskom ratu.

“Ponosni na našu bogatu vojnu povijest i tradiciju, nastavljamo jačati naše oružane snage i obrambene sposobnosti, prepoznajući važnost domovinske sigurnosti u svjetlu aktualnih sigurnosnih izazova”, poručio je.

Ministar je naveo kako je HV respektabilna vojna sila, priznata u domovini i svijetu.

“Svoju slavu stekla je u Domovinskom ratu, ugled u mirovnim misijama diljem svijeta, spremni i osposobljeni za sve zadaće i nedaće, na ponos svoje domovine i u službi svome narodu”, rekao je Medved.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!