Medved o prosvjedu pred HDZ-om: Oporba huškanjem potakla mlade da koriste silu

Vijesti 13. ruj 202216:20 2 komentara
N1

Potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved rekao je da su na sastanku parlamentarne većine razgovarali, između ostalog, o Ini te o paketu mjera.

“Jasno smo konstatirali i ovaj puta da je ovo afera pojedinaca, da su tijela vlasti, tijela Vlade odreagirala pravovremeno i na pravi način, a nakon toga DORH, policija i USKOK. Naravno da će akteri ove afere odgovarati za svoje postupke. Veći dio sredstava je već vraćen u državni proračun”, rekao je Medved.

Analizirali su i novi paket mjera.

“Konstatirano je od strane članica i članova većine da se radi o snažnom, pravednom i sveobuhvatnom paketu mjera vrijednom 21 milijardu kuna. Konstatirano je i da će mjere zaštititi građane, cijeli javni, nevladin i neprofitni sektor, da će zaštititi hrvatska poduzeća i naše gospodarstvenike. Jasno se može zaključiti da nitko nije ostavljen po strani. Ovim mjerama omogućit ćemo mirnu i predvidljivu jesen i zimu jer će svi akteri sada znati kakvi će im biti troškovi i na koji način mogu funkcionirati u globalnim uvjetima”, kazao je Medved.

Razgovarali su i o prosvjedu pred HDZ-om u subotu na kojem je uhićen maloljetnik s molotovljevim koktelom.

“U trenutku kada je Vlada predstavila snažan paket mjera koji jamči zaštitu životnog standarda, da su oporbene stranke duži period huškale javnost, upućivali prema HDZ-u i Vladi pa i parlamentarnoj većini uvrede, možemo iz nekih tih iskaza prepoznati i elemente govora mržnje, i da su u tim okolnostima najavljivali taj prosvjed. Bitno je spomenuti da su građani svjesni svega što Vlada čini i da su bojkotirali taj prosvjed. Na tom prosvjedu viđeni su članovi oporbe, DP-a, Mosta… Ono što je vidljivo s pozicije nakon prosvjeda je da svi ti bježe od odgovornosti svega što se događalo na prosvjedu”, rekao je Medved.

“Jasno je da prosvjed nije prihvaćen od strane građana, ali s druge strane je jasno da su svojim huškanjem, uvredama prema HDZ-u, Vladi, potaknuli. poglavito mlade ljude da se uključe u prosvjed, ali ne na način da prosvjeduju civilizirano, već da koriste silu i ugrožavaju sigurnost drugih ljudi i da na taj način na silu pokušaju rušiti demokratski izabranu vlast”, dodao je Medved.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare