Medved očekuje novu organizaciju obnove: “Sve sastavnice u jednom tijelu”

Vijesti 12. sij 202322:46 1 komentar
N1

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u četvrtak da Branko Bačić kojeg je premijer predložio za novog ministra graditeljstva, dobro poznaje sustav i očekuje novu organizaciju obnove, istaknuvši da je obnova od potresa najveći prioritet Vlade.

“Protekle dvije godine mijenjali smo zakon, donijeli zakon, program mjera, detektirali uska grla i očekujem da će u tom smjeru ići, da će jedno tijelo s administrativnim i provedbenim segmentom biti u okviru te iste organizacije, ali točan oblik ustrojstva prepustit ćemo kolegi Bačiću. Organizacija koja će biti postavljena garantirat će realizaciju naših ciljeva – da se svi iz kontejnerskih naselja vrate u svoje domove, odnosno u višestambene zgrade ili obiteljske kuće”, istaknuo je ministar Tomo Medved u Dnevniku HTV-a.

Poručio je kako to podrazumijeva za sve sastavnice koje su dosad participirale u procesu obnove, i Fond za obnovu i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, i sastavnice Ministarstva, jedan učinkovitiji oblik ustrojstva.

Premijer Andrej Plenković jučer je nakon obavljenih konzultacija i sastanka parlamentarne većine odlučio razriješiti dužnosti ministre Ivana Paladinu i Natašu Tramišak, a na njihova mjesta predložiti Branka Bačića za ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Šimu Erlića za ministra regionalnog razvoja i fondova EU.

Ministar Medved za Branka Bačića kaže da je iskusni političar.

Bitno je, kaže Medved, predstaviti program organizacijskih i personalnih izmjena u svjetlu svih resora koji participiraju u procesu obnove. “Obnova je najveći prioritet naše Vlade”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare