Meteoalarm upozorava na kišu koja se ledi na tlu, evo kad stiže snijeg

Vijesti 15. sij 202407:12 0 komentara
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Donosimo vremensku prognozu naše Tee Blažević.

Pretežno je oblačno diljem zemlje, kiše ima i u unutrašnjosti i duž Jadrana. Kolnici su mokri i skliski, stoga se vozače poziva na oprez. Iz Hrvatskog autokluba također upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle u Gorskom kotaru. U nastavku ponedjeljka isto većinom tmurno i kišovito, lokalno može biti i obilnije oborine, osobito duž Jadrana, izraženijih pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti je moguća kiša koja se ledi u dodiru s tlom, na što upozorava i Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda. Kiša će u dijelovima unutrašnjosti prema večeri prelaziti u susnježicu i snijeg.

Utorak će posvuda biti uglavnom suh, još ujutro može biti slabe oborine, tijekom dana će se povuda razvedriti. Ponovno hladnije. Na moru će puhati jaka, pod Velebitom, na udare i olujna bura.

Srijeda ujutro će biti hladna, no tijekom dana naoblačenje, kao uvod u novu epizodu kiše i južine. Kiša će biti češća duž Jadrana i u područjima uz Jadran, lokalno i obilnija.

Drugi dio tjedna obilježit će osjetno zatopljenje, u početku. Osjetno toplije u četvrtak, uz južinu, i kišu i pljuskove, loklano izraženije.

U noći na petak, prodorom hladnijeg zraka sa sjevera, kiša će u unutrašnjosti prelaziti u susnježicu i snijeg. Kraj tjedna donosi i ponovno niže temperature.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!