Milanović gadno izvrijeđao Radmana, ovaj mu uzvratio: On visi po birtijama!

Vijesti 24. lip 202212:05 > 15:0712 komentara
Izvor: N1

Nakon što se predsjednik Zoran Milanović danas, među ostalima, obrušio i na ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana, potonji je na to reagirao u razgovoru u emisiji N1 studio uživo.

Milanović je Radmana nazvao princem od kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca. Rekao je i da bi Radman radio u kotlovnici da ga on nije poslao za ambasadora u Budimpeštu.

“On je i glup i teško se izražava. Naslijedio je otetu kotlovnicu. Ovakve bruke od ministara, majke ti… Sramoti nas taj tip”, samo je dio Milanovićevih današnjih izjava o Radmanu.

VEZANA VIJEST

Radman: MI umiremo od stida

Radman je u N1 studiju uživo rekao da Milanović lupeta.

“Ja sam mislio da to govori netko u Hyde Parku, gdje možete staviti 20 centimetara podij i možete lupetati što god hoćete. Ali kad vidite da to govori hrvatski predsjednik, on piše tamo umirem od stida, on ne može umirati od stida jer nema obraza. Mi umiremo od stida, on je svojom politikom pokazao da je najgori, najnesposobniji i najdestruktivniji predsjednik kojeg smo imali u povijesti. Mi moramo strancima objašnjavati strancima što on govori ovdje jer ono što on govori ovdje ambasadori to prevode pa nas onda pitaju što to naš predsjednik radi. Ovo što je sada rekao, ovo je na razini klevete, da on govori da je netko izdajnik, da je netko glup”, rekao je Grlić Radman pa nastavio:

“Milanović visi po seoskim birtijama”

“On predbacuje Plenkoviću ono sve što zdušno radi, a nikad BiH nije bila vidljivija. On je jedan lijen i nesposoban političar koji će nakon ove izjave nekome namignuti, nasmijati se i otići u neku birtiju. Dok mi predano radimo, on visi po seoskim birtijama. Puno mi znamo što on radi i gdje se kreće.”

“Ovo je jedan populistički način kako bi se dezintegrirala Hrvatska, kako bi se stvorio razdor među hrvatskim građanima, on poziva na gozbu i veliki apetit bez kruha na stolu, on govori prazne priče”, rekao je Grlić Radman.

“Ako on govori da je netko veleizdajnik, onda je to on i to s velikim V”, rekao je ministar.

“Zahvaljujući Plenkoviću postignut najbolji mogući tekst o BiH”

Istaknuo je da Milanović nikad dosad nije govorio o kandidatskom statusu BiH. “Plenković je to spomenuo već 2016. godine”, rekao je Grlić Radman.

“Jučer je u Bruxellesu bila žustra rasprava oko BiH, uvijek imate nekoliko zemalja koje su protiv, ali upravo zahvaljujući Andreju Plenkoviću je postignut najbolji mogući tekst o BiH”, rekao je ministar, dodavši da predsjednik “ne razumije” taj dokument.

“Predsjednik Milanović nema uvida, ne sudjeluje ni u jednom procesu. On se ponaša bez kompasa, prije nekoliko mjeseci je uvjetovao članstvo Finske i Švedske u NATO-u izmjenom izbornog zakona, a sad ga uopće ne spominje”, rekao je Grlić Radman.

“Milanović jeftino prodaje sebe”

Imamo populistički pristup predsjednika Milanovića, koji jeftino prodaje sebe. On ne poznaje karakter BiH, on je opsjenar. On bni docirao, ali bi prebacivao odgovornost na drugoga, rekao je ministar.

VEZANE VIJESTI

Išao je u BiH, podržavao je Komšića i građansku BiH. On se ne može ekskulpirati od takvih izjava, rekao je Grlić Radman.

Govoreći o predsjednikovoj karijeri u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ministar je rekao da je Milanović bio lijen.

“Govori da smo u Schengen mogli ući 2016. godine, pa što to nije napravio? On nikakvih postignuća nije napravio dok je bio predsjednik Vlade”, rekao je Grlić Radman.

Ima li Hrvatska vanjsku politiku?

“Za interese Hrvatske radi predsjednik Vlade Andrej Plenković i cijela ova Vlada, svojom predanošću. Pogledajte što smo sve učinili u ovih 6 godina. Podaci su mjerljivi, mi ne moramo govoriti riječima, nego djelima”, rekao je Grlić Radman.

Upitan ima li Hrvatska vanjsku politiku, Grlić Radman rekao je da je ona uspješna zahvaljujući Plenkoviću, koji je poznaje i ima međunarodno iskustvo. “Tu nam je nebitna nekakvo sudioništvo predsjednika Milanovića. Ustav to nalaže, ali zakon kaže da vanjsku politiku provodi Vlada, tamo gdje je Vlada prisutna, ministar vanjskih poslova, možemo biti uzdignuta čela i čista obraza. Tamo gdje radi Milanović, pravi se sramota i ruši ugled Republike Hrvatske”, rekao je Grlić Radman.

“Milanović je napravio salto mortale oko Finske i Švedske, na kraju se pokunjio, podvio rep i poslao pismo Jensu Stoltenbergu i NATO-u”, rekao je Grlić Radman.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar