Milanović izjavom izazvao novi skandal? Finski ministar zvao Radmana

Vijesti 26. tra 202220:17 > 20:20 7 komentara
N1 / Ivan Hrstić

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u utorak da Finska i Švedska ne mogu u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH. Visoki dužnosnici Finske i Švedske nisu nikako zadovoljni zbog te izjave.

Danas je tako finski ministar vanjskih poslova Pekka Haavisto nazvao svog hrvatskog kolegu Gordana Grlića Radmana te izrazio svoju zabrinutost, a isto je za sutra najavila i švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde, neslužbeno doznaje Index.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović je ranije u utorak rekao da Sabor “ne smije ratificirati ničiji pristup NATO-u” dok se ne promijeni izborni zakon u BiH, a ulazak Finske i Švedske u savez smatra “vrlo opasnom avanturom”.

“Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH, dok Amerikanci, Englezi, Nijemci, ako mogu i hoće, ne natjeraju Sarajlije i Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon u idućih pola godine i ne daju Hrvatima temeljna prava, Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO”, rekao je predsjednik RH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare