Milanović ponovno po Banožiću: Ministre, prestanite lagati i sramotiti Hrvatsku

Vijesti 06. sij 202214:24 > 14:27 2 komentara
N1 / Ivan Hrstić

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića ponovno su se oglasili oko nabave borbenih oklopnih vozila Bradley.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Održan je jučer još jedan sastanak – ovoga puta online, na daljinu – s predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država na temu opremanja Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS. Sazvao ga je ministar obrane Mario Banožić kako bi i predsjednik Vlade Andrej Plenković osobno na tom sastanku dobio, odnosno od predstavnika SAD-a čuo detaljnije tehničke informacije o borbenim vozilima Bradley. No, Plenković se uopće nije pojavio na online sastanku s predstavnicima SAD-a. Premijer će se pridružiti sastanku ako mu obveze dopuste, rekao je Amerikancima ministar Banožić. Ali, obveze Plenkoviću nisu dopustile da napokon počne raditi svoj posao.

VEZANE VIJESTI

Sastanak je održan bez Plenkovića zbog kojega je sastanak i sazvan, točnije zbog njegovog neznanja, nemara i nezainteresiranosti za važan vojni posao opremanja HKoV-a borbenim vozilima. Umjesto da je Plenković, pa makar i u zadnji čas, od predstavnika SAD-a dobio točne informacije kako bi mogao donijeti odluku o borbenim vozilima Bradley, ministar Banožić je na sastanku pročitao Amerikancima nekakvu prezentaciju s par slajdova, na jeziku kojim vlada na standardnoj razini popravnog roka, i priuštio Hrvatskoj još jednu blamažu. Najgore od svega, i vojni vrh Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji o Bradleyima zna sve, morao je na tom sastanku statirati još jednoj Banožićevoj predstavi koja sramoti i Hrvatsku i njene Oružane snage i prikazuje ih kao neozbiljnog i neodgovornog partnera.

A nakon što je impresionirao Amerikance svojim vojnim i lingvističkim znanjima, Banožić je otišao sinoć na javnu televiziju još malo bezobrazno lagati. On je u emisiji Otvoreno izričito rekao da je Hrvatskoj ponuđena varijanta Bradleya – M2A2 ODS – koja nije tražena.

Što naravno nije točno. Baš za njegova ministarskog mandata, MORH je od američke strane zatražio ponudu za borbena vozila Bradley M2A2 ODS varijantu.

Potvrđuje to i službeni dopis MORH-a koji dostavljamo u prilogu. Dopis MORH-a poslan je uredu za vojnu suradnju američkog veleposlanstva 8. travnja 2021. godine, potpisao ga je pomoćnik ministra obrane, a u dopisu se jasno potvrđuje interes MORH-a za nabavu vojnog vozila Bradley M2A2 ODS.

Ministre, prestanite lagati, prestanite obmanjivati javnost, prestanite sramotiti Hrvatsku i prestanite štetiti Oružanim snagama RH!”, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare