Milanović se ponovno oglasio i podsjetio na jedan događaj iz 2015.: “Lažov Plenković se, sada kaže, ne sjeća toga”

Vijesti 20. ožu 202419:47 0 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović je izjavio u srijedu kako je i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obilazila HDZ-ove skupove u sklopu kampanje za parlamentarne izbore.

Da se sjetimo kampanje u kojoj sam postao predsjednik. Prije nego što sam postao predsjednik, bio sam kandidat 13 stranaka. Oni su mi pomogli financijski, ali skromno. Grabar Kitarović je u predsjedničkoj kampanji i prije kampanje cijelo vrijeme obilazila skupove HDZ-a i s tih skupova dobivala podršku. Neka mi Šeparović i ovi anonimusi objasni razliku. To je isto. Ja sam politička osoba, nisam stranački čovjek. … Imamo Kolindu Grabar Kitarović, privrženicu HDZ-a do zadnjeg hroptaja, dok nije izgubila izbore”, rekao je predsjednik nabrajajući grijehe HDZ-a i zaključivši kako je Grabar Kitarović kao Vegeta u juhi, u svakom jelu HDZ-a”, izjavio je Milanović.

Premijer Andrej Plenković je kasnije rekao da se on ne sjeća da je bivša predsjednica bila na skupovima HDZ-a. “Ja se takvih situacija apsolutno ne sjećam. Što se tiče izbornog procesa, to moraju odlučiti DIP i Ustavni sud”, izjavio je.

No Milanović se oglasio na Facebooku i podsjetio na jedan događaj iz 2015.

“Nikada nisam, niti bi mi palo na pamet ovako uniziti dužnost predsjednika Republike kao što je to, ne jednom, učinila Kolinda Grabar Kitarović. HDZ-ova pouzdanica – najprije iz srca Karamarkova, a onda iz interesa i Plenkovićeva – tumarala je po HDZ-ovim stranačkim dernecima i kao kandidatkinja i kao predsjednica Republike. Ali, Šeparović i njegova potkupljena klika s Ustavnog suda nisu tada ni pisnuli, ni upozorenja ni odluke sročili nisu protiv njenog “sudjelovanja u političkoj izbornoj kampanji”. Ne, već su kao glodavci u tmini samo čekali Plenkovićeve naredbe. A i lažov Plenković se, sada kaže, ne sjeća toga. Sjetit će se kad im nekako s proljeća dođu rijeke pravde i odnesu cijelu tu prljavu naplavinu lažljivaca i gangstera koja predugo uništava i truje Hrvatsku”, napisao je Milanović na svome Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!