Milanović zabranio novinaru da dođe na njegovu konferenciju za medije

Vijesti 04. srp 202313:20 0 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

Ured predsjednika Republike onemogućio je novinaru Jutarnjeg lista Krešimiru Žabecu praćenje konferencije za medije koju je sazvao predsjednik Zoran Milanović.

Uskraćena mu je akreditacija, bez ikakvog objašnjenja, piše Jutarnji list. Na uredno poslanu obavijest da će Milanovićevu izvanrednu konferenciju za medije pratiti novinar Žabec, iz Ureda predsjednika kratko su odgovorili:

“Poštovani, Vaš zahtjev za akreditaciju za praćenje konferencije za medije Predsjednika Republike nije odobren. Pozdrav, Ured predsjednika Republike Hrvatske”.

Odluku je potpisao glasnogovornik Nikola Jelić.

“U dosadašnjoj novinarskoj karijeri nikad mi niti jedan predsjednik, premijer, ministar ili neka državna institucija nije zabranila dolazak na novinsku konferenciju koju su sami sazvali. Bez obzira koliko im se nije sviđalo moje pisanje i nisu se slagali s mojim stajalištima uvijek su bili spremni odgovarati na moja pitanja. Predsjednik Milanović očito na to nije spreman te se odlučio na provođenje cenzure prema novinarima čiji stavovi i tekstovi mu nisu po volji”, komentirao je Žabec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!