Miletić: Covid-potvrde nisu rješenje, testiranje i cijepljenje su mjera

Vijesti 10. stu 202111:54 > 14:06
N1

Zastupnik Mosta, Marin Miletić, gostovao je u N1 Studiju uživo te je komentirao uhićenje bivše ministrice Gabrijele Žalac te kako se HDZ nosi s pandemijom.

Najprije se osvrnuo na uhićenje:

“Mene to ništa ne čudi. Mogu HDZ-ovci bježat od korupcije, ali… To je ta valjda fantastična zemlja za život od ministra Aladrovića, ali samo za njih. Hajdemo objasniti, došao je lik u Hrvatsku, kojem se raspada tvrtka, ali evo ministrice Žalac, oni su poslove od 5 milijuna napumpali na 16 milijuna kuna, dakle, Alan Ford. HDZ funkcionira kao Alan Ford, svi skupa se malo smijemo jer u protivnom bi sjeli i plakali. Spašavamo se humorom i držimo glavu iznad te močvare koja sve više smrdi.

VEZANE VIJESTI

Zdrava logika govori da prvenstveno treba takvu osobu maknuti iz vrha stranke, no to je modus operandi poznat u HDZ-u, oni se nikada ne odriču svojih kolega dok se ne nađu duboko s prstima u pekmezu, onda odjednom se ponašaju kao da nikada nisu imali veze s tim ljudima, otresaju prašinu. Neka u zatvoru završe svi koji su na bilo koji način oštetili našu državu i bilo bi dobro da ima više takvih akcija”, kaže.

“Velika je zabluda donošenje covid-putovnica”

U nastavku je govorio o cijepljenju i covid potvrdama:

“Očigledno imamo nesnalaženje stožera u ovoj epidemiji i meni se čini kao da Plenković i njegova politička ruka stožera namjerno održavaju ovakvo stanje kako bi lakše manipulirati ljudima. Ako imate njemačke virologe koji se bune kod Merkelice i govore da covid-putovnice nisu rješenje jer je znanstveno dokazano da cijepljeni imaju proboj. Izašlo je istraživanje koje kaže da i cijepljeni prenose i imate lažnu sigurnost. Dakle, premijer koji je hrabar ne samo na jeziku nego i na djelima, kaže: ‘Ok ljudi, moramo uvesti obavezno testiranje i cijepljenih i necijepljenih’.

Premijer bi malo bio mangup, ali da odgovornost preuzme netko drugi. Prvo, žalosno je da Sabor o ovome nije raspravljao i da nije razgovarao da javnost vidi kako pojedini klubovi razmišljaju o covid-putovnicama, velika je zabluda uvođenje ovih covid-putvnica kada znamo da i cijepljeni prenose virus”, kaže.

“Ne znamo točan broj preboljelih”

Kaže da je situacija vrlo ozbiljna i da se tako treba ponašati.

“Meni je legitimno da dođe premijer i kaže: ‘Covid putovnica ne služi ničemu, ali vas želim natjerati da se cijepite’, e to bi bilo muško ponašanje. On ima moć jer je premijer, legitiman je, izabran je, ali daj se ponašaj odgovorno. Ako znaš da cijepljene osobe prenose virus, pa koji jarac? Uvesti obavezna testiranja u sve ustanove. Mislili smo da Pfizer štiti godinu dana, sada ispada da se svaka 4 mjeseca treba docijepiti.

Mislim da je situacija vrlo ozbiljna i da se shodno tome trebamo ponašati. Ja sam razgovarao s mnogim našim znanstvenicima i oni kažu da uopće ne znamo točan broj preboljelih. Imamo podatke iz veljače, poslije toga smo imali treći val, sada četvrti, a imat ćemo i peti. Ako mi imamo broj preboljelih, a neke konzervativne procjene kažu 50%, i ako to usporedimo s brojem umrlih onda dođemo do bitno drugačijih podataka o smrtnosti virusa nego što imamo trenutno”, govori.

Rekao je i da nije sva naša pamet u Bruxellesu; “Kako Merkel baci mig, tako Plenković skače četiri puta u zrak. Rješenje je i preboljenje o kojem se ne priča”.

Htio bih da se hrvatski narod prestane dijeliti. Ljudi su postali toliko puni agresije i mislim da smo za to svi odgovorni, država prva jer premijer vodi državu. Dakle, nemojte ljude ucjenjivati, treba im sve objasniti”, veli.

Na pitanje našeg voditelja Marka Perožića smatra li da su cijepljenje i testiranje prave mjere za suzbijanje pandemije odgovara:

“Da”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.