Milošević: Obnova Banije puno važnije pitanje od HGK

Vijesti 01. velj 202114:37 > 15:41 1 komentar
boris milošević
N1

Potpredsjednik Vlade, Boris Milošević, iz Petrinje je komentirao odluku o rušenju građevina, kao i stanju u potresom pogođenom području.

“Počeli smo pripreme za rušenje i uklanjanje 3 dimnjaka u Sisku, za koje su statičari rekli da ih treba rušiti, a u narednim danima struka će reći kako bi bilo najbolje da se oni uklone. Uputili smo mobilizacijski poziv za još tri tvrtke kako bismo krenuli u rušenja na području grada Gline”, rekao je Milošević, dodavši da je oko 60 posto objekata pregledano.

VEZANE VIJESTI

“Krenut ćemo u mobilizaciju inženjera koji se nalaze u državnim službama, kako bismo u narednim tjednima imali dodatni angažman da bismo ubrzali ove preglede i podijelili naljepnice”, rekao je Milošević, dodavši da će Vlada na sjednici izglasati prijedlog i poziv HAC-u da se dovrši autocesta do Siska.

“Šest tvrtki bi radile na području i Petrinje i Gline i Siska. To nije dovoljno, ali ovo je mobilizacijski poziv. Vjerojatno ćemo ići i s javnim pozivom, želja nam je da uključimo što više tvrtki, koje moraju imati i mehanizaciju”, rekao je Milošević.

Sa svim će tvrtkama razgovarati, objasnio je Milošević, dodavši da su sve mobilizirane tvrtke rekle da su u stanju odraditi posao. “Tko ne bude mogao, demobilizirat ćemo ih i angažirati druge”, rekao je Milošević.

Upitan za komentar o Hrvatskoj gospodarskoj komori i pozivu oporbe da se ukine obvezna članarina u njoj, Milošević je rekao: “Ne podcjenjujem pitanje HGK, ali iz pozicije ovih ruševina, obnova i revitalizacija ovog kraja sad su puno važnije pitanje.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare