Ministar Davor Božinović gost Intervjua tjedna Točke na tjedan

Vijesti 10. pro 202211:44 0 komentara
N1

Nakon sedam godina pregovaranja i 281 ispunjenog kriterija, Hrvatska 1. siječnja ulazi u schengenski prostor. Time završava posljednja faza potpune integracije Hrvatske u Europsku uniju. Što to donosi građanima, a kakve se promjene očekuju u policiji? Što će se događati na granicama, jesu li opravdani strahovi aktivista za pojačanom represijom prema migrantima? Može li Vlada Andreja Plenkovića na krilima vanjskopolitičkih uspjeha čvrsto zacementirati poziciju uoči novog ciklusa izbora?

Gost Intervjua tjedna u Točki na tjedan je ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović.

U TNT-u se nastavljamo baviti pravima osoba s invaliditetom. Zašto su neke udruge zadovoljne, a neke do te mjere nezadovoljne prijedlogom novog Zakona o osobnoj asistenciji da 15. 12. idu u prosvjed. U TNT dvoboju sučelit će se predsjednica saveza udruga osoba s invaliditetom Marica Mirić i Suzana Rešetar iz udruge Sjena.

Uoči konferencije Foruma za tranzicijsku pravdu koji se u ponedjeljak održava u Zagrebu, gošće TNT-a su dvije neumorne aktivistice za istragu ratnih zločina i pitanja pomirenja, Vesna Teršelič iz Documente i Nataša Kandić iz Fonda za humanitarno pravo. Osim odnosa Hrvatske i Srbije, razgovaramo i o stanju u Ukrajini te na Kosovu gdje tenzije rastu iz dana u dan.

Nogometno ludilo koje je obuzelo naciju nakon spektakularnog prolaska Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva komentiramo s kolegama sa Sportkluba, a najvažnije teme koje su obilježile tjedan za TNT analiziraju Tomislav Klauški (24 Express) i Josip Šarić (UNA TV).

Budite uz Točku na tjedan i Milu Moralić, u nedjelju od 9 do 12 sati, samo na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!