Ministarstvo kulture raspisuje poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi

Vijesti 23. kol 202312:13 0 komentara
Zeljko Hladika / PIXSELL

Ministarstvo kulture i medija (MKM) objavit će u ponedjeljak, 4. rujna javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2024. godinu, a sredstva namijenjena potpori programima i projektima, aktivnostima i manifestacijama u kulturi osigurana su u državnom proračunu.

Javni poziv i upute za prijavitelje usklađeni su s odredbama Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi. Sredstva se dodjeljuju na temelju provedenog javnog poziva koji se objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija.

Prijave će se podnositi od 4. rujna do 5. listopada do 17 sati.

Podnose ih ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, umjetnici, udruge, druge fizičke i pravne osobe te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave iz muzejske i knjižnične djelatnosti, za potpore izdavanju knjiga, potpore inozemnim nakladnicima za objavljivanje prijevoda djela hrvatskih autora, izdavanja časopisa i periodičkih elektroničkih publikacija, monografija iz područja kulture i umjetnosti, književnih manifestacija, književnih programa u okviru knjižarske djelatnosti, dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti, vizualnih umjetnosti, interdisciplinarnih i novih umjetničkih i kulturnih praksi, kulturno-umjetničkog amaterizma (glazbenog i folklornog) i međunarodne kulturne suradnje.

Ministarstvo napominje i da će se od 2. listopada do 3. studenoga podnositi prijava programa iz  područja zaštite i očuvanja kopnene i podvodne arheološke baštine, nepokretnih, pokretnih i nematerijalnih kulturnih dobara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!