Ministarstvo pravosuđa za N1 reagiralo na nezadovoljstvo Udruge u ime obitelji

Vijesti 08. sij 202215:31 > 17:17 1 komentar
Ministarstvo pravosuđa i uprave
Slavko Midzor/PIXSELL

Ministarstvo pravosuđa i uprave reagiralo na nezadovoljstvo Udruge u ime obitelji, koja je prije dva tjedna zatražila državni nadzor odluke Grada Zagreba o izmjeni mjere roditelj-odgojitelj.

Kažu da to nije u njihovoj nadležnosti, već Središnjeg ureda za demografiju i Ministarstva socijalne politike pa su im predmet i proslijedili.

PROČITAJTE JOŠ

Odgovor Ministarstva pravosuđa i uprave za N1 prenosimo u cijelosti:

“Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi propisano je da država radi zaštite ustavnosti i zakonitosti kao i zaštite prava građana obavlja nadzor nad zakonitošću rada i akata tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave).

Člankom 79. navedenog Zakona propisano je da nadzor zakonitosti općih akata koje u samoupravnom djelokrugu donose predstavnička tijela općina, gradova i županija obavljaju nadležna tijela državne uprave, svako u svojem djelokrugu, sukladno posebnom zakonu. Nadzor zakonitosti općeg akta obavlja ono tijelo državne uprave u čijem djelokrugu je upravno područje na koje se konkretni akt odnosi.

Ministarstvo pravosuđa i uprave, proslijedilo je predstavku udruge ‘U ime obitelji’ na postupanje nadležnim tijelima Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade te Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u čijem su djelokrugu natalitetna politika, odnosno pitanja vezana uz obitelj.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare