Ministarstvo zdravstva objasnilo čemu služi lozinka na covid potvrdi

Vijesti 04. lip 202111:01 0 komentara
digitalna covid potvrda, covid putovnica, granica, granični prijelaz
Josip Regovic/PIXSELL/ Ilustracija

Ministarstvo objasnilo čLozinka za mobilnu aplikaciju na covid potvrdi zbunila je mnoge građane koji su ovaj dokument zatražili otkako je 1. lipnja krenulo njegovo izdavanje.emu služi lozinka na covid potvrdi

Ministarstvo zdravstva objasnilo je tportalu o čemu se radi.

Prvog dana lipnja krenulo je izdavanje covid potvrda svima koji su se cijepili, negativno su testirani ili su preboljeli covid-19, a prema posljednjim informacijama, izdano je više od 45 tisuća covid potvrda, od čega je 90 posto onih o cijepljenju.

Od toga je tek 4000 potvrda zatraženo i izdano u papirnatom obliku.

Potvrde je moguće zatražiti putem portala e-Građani ili u jednoj od ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a kako kažu iz Ministarstva zdravstva, u pripremi je i aplikacija koja će se koristiti za pohranjivanje potvrda.

Naime već sad je na covid potvrdi dostupna lozinka za aplikaciju o kojoj je Ministarstvo zdravstva reklo: “Lozinka koja se nalazi na EU digitalnoj covid potvrdi koristit će se za pohranjivanje postojećih potvrda iz fizičkog ili PDF oblika u mobilnoj aplikaciji koja je u fazi razvoja. Lozinka je na potvrdu dodana odmah kako bi se izbjegla potreba za ponovnim izdavanjem potvrda kad mobilna aplikacija bude u funkciji. Informacija o objavi i početku primjene mobilne aplikacije bit će pravovremeno dostupna javnosti na internetskim stranicama www.EUdigitalnaCOVIDpotvrda.hr.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!