Misle li građani da Milan Bandić treba dobiti spomenik?

Vijesti 14. tra 202116:39 > 16:4343 komentara
milan bandić
Izvor: Jurica Galoić/PIXSELL

Nakon dvadesetogodišnje vladavine Milana Bandića građani žele novu viziju grada i transparentno upravljanja javnim sredstvima - ukazuje istraživanje koje je za N1 provela agencija MASMI na reprezentativnom uzorku 800 glasača Zagreba koji će sigurno ili vjerojatno izaći na lokalne izbore.

Upitali smo građane i što misle o naslijeđu Milana Bandića i smatraju li eventualno da mu treba podići spomenik.

Nasljeđe gradonačelnika Milana Bandića očekivano dijeli glasače. 29,8% misli da je zaslužio ulicu, no ne i spomenik8,5% da zaslužuje spomenik jer je trajno zadužio grad, 6,1% spomenikom bi nagradilo dugovječnost, a 5,7% veliku ulogu u političkom životu Hrvatske općenito. S druge strane, 31,2% zbog afera ne želi odati bivšem gradonačelniku nikakvu počast, a 9,1% jer je grad u lošijem stanju nego prije mandata.

N1

Glasači HDZ-a najpozitivniji su prema vladavini bivšeg gradonačelnika, a Možemo najkritičniji.

Prema mišljenju građana, Milan Bandić za sobom ostavlja obnovljeni Bundek (11%), Advent (7,7%), vrtiće i škole (7,5%), fontane (7,1%), a od konkretnih poteza uprave i: besplatne udžbenike (5,8%), financiranje majki odgajateljica (3,1%). Milan Bandić doživljava se kao socijalno osjetljiv, dobročinitelj, koji je znatno doprinio razvoju rubnih dijelova grada.

N1

Cijelo istraživanje možete pronaći OVDJE.

Napomena

Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku 800 punoljetnih građana grada Zagreba, koji će sigurno ili vjerojatno glasati na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika i Gradsku skupštinu. Anketiranje je provedeno od 8. – 12. travnja, a mogućnost pogreške je +/- 3,46%.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar