Mještani Jakuševca zaprijetili Tomaševiću: Izaći ćemo van kao i seljaci – s traktorima!

Vijesti 04. pro 202319:24 5 komentara

Mještani Jakuševca iznimno su nezadovoljni drugim odronom na deponiju Jakuševec i najavljuju blokade prometnica.

U N1 Dnevniku ispred pedesetak građana stala je Marina Murat pa našoj Nataši Vidaković objasnila što točno žele i što im najviše smeta.

“Nakon jutrašnjeg događaja, eksplozije našeg “lijepog” brda, podhitno smo se morali sastati kako bismo intervenirali. Ovo se više ne može dopustiti. Moramo se okupiti i zatvoriti Jakuševec. Ne možemo više ovo trpjeti”, kazala je Murat i nastavila:

“Mi smo spremni svojim životima ponovno nakon 2012. braniti odvoz smeća ovdje. Došlo je do nas, ovdje smo se rodili i više nema mogućnosti da se ovako nastavi. Nekako to moramo zaustaviti, makar našim životima. Nevjerojatno je što nam radi gradska uprava, vlast, svi živi…”

N1

Izrazila je ogorčenost i tugu svime što se događa.

“Moramo prvo mirnim putem pokušati doći do rješenja, a ako to ne ide, izaći ćemo van s traktorima, kao naši seljaci. Zar mi nismo ljudi? Da moramo traktorima braniti dovoz smeća? Mogla se dogoditi katastrofa. Ne samo smrad, mogao je eksplodirati plin koji se taložio od 1964.”

Neki od njih razmišljaju preseliti se s Jakuševca.

“Tu sam rođena 1973. i udala se ovdje. Ne razumijem tko bi kupio moju građevinu kako bih odselila i otišla negdje drugdje? Nisam ovdje samo ja. Tu su mi muž, snaha, dva sina i unuci. Samo da se sluša naš glas, tragedija se mogla spriječiti. Ne nekog sa strane, samo nas se mora slušati jer mi ovo trpimo 24 sata na dan. Nitko nije došao nas pitati što treba napraviti. Godinama ovdje na tribinama sve izlažemo”, istaknula je Murat i dodala da će ostati okupljeni koliko god treba:

“Ostajemo svi zajedno, ovo više nema smisla.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare