O životu u Vukovaru, 30. godina nakon pada grada, s bračnim parom Komšić razgovarala je reporterka N1 televizije Sandra Križanec. Rođenu Zagrepčanku Ivu Komšić prije 13 godina u Vukovar je dovela ljubav. Danas sa suprugom vodi obiteljski posao - proizvode craft pivo.
Kažu da je sirovine lako nabaviti, dok je tržište najveći problem. “Pivo je lako proizvesti, ali ga je tešto prodati. Problem je i kvarljivost jer nema konzervansa. Problem imamo ljeti kada je najveća potražnja”, govori Ivan Komšić.
“Mala smo proizvodnja, mali su kapaciteti. Pivo je puno kvalitetnije čim nije široka proizvodnja. Dostupno je na području Vukovara i nešto malo preko ditributera, dodaje Iva Komšić.
Na pitanje kako je živjeti u Vukovaru, mlada poduzetnica odgovara:
“Ako ima volje, sve se može. Krenuli smo malim korakom, nismo išli megalomanski. Kako ide posao, tako nadograđujemo. Polako.”
U planu imaju kušaonu, koju otvaraju sutra. Širu proizvodnju nemaju u planu. “Milimo ostati na lokalnom.”
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!