Nastavlja se potraga za nestalim Splićaninom, evo što se dosad zna o slučaju

Vijesti 02. sij 202222:09 > 22:20 2 komentara
Beograd, Klub Gotik, Matej Periš, nestanak
Mateja Stanisavljevic/ATAImages/PIXSELL

Splićanin Matej Periš nestao je u noći na petak, a po službenoj prijavi posljednji put je viđen oko 2,30 sati 31. prosinca u noćnom klubu "Gotik" gdje je bio s nekoliko svojih prijatelja s kojima je došao na doček Nove godine u Beograd. Angažirala se policija, veleposlanstvo, njegovi prijatelji, ali za sada nema rezultata. Evo što se dosad zna o njegovom nestanku.

Matej Periš, 27-godišnji Splićanin, diplomirani ekonomist, sportaš visok 188 centimetara, vješti skiper, po prvi put je došao u Beograd, zajedno s prijateljima koje zna još iz osnovne škole, kaže njegov otac Nenad Periš, iskusni međunarodni vaterpolski sudac, preko kojeg su se u potragu uključile i srpske vaterpolske legende, Igor Milanović i Darko Udovičić.

“Apsolutno vjerujem srpskoj policiji”

“Apsolutno vjerujem srpskoj policiji, radi apsolutno profesionalno svoj posao i njima prepuštam sve istrage koje se trebaju raditi”, rekao je Nenad Periš.

“Zadnji put sam se sa sinom čuo nekoliko sati prije tog nemilog događaja”, rekao je i dodao da je tada bilo sve u redu.

VEZANE VIJESTI

“Molim svakoga tko nešto zna da pomogne u ovom slučaju”, poručio je Periš.

Matejevim prijateljima gotovo je nazamislivo da se bi se on utopio u Savi.

No, Beograđani odmahuju – rijeka tu nipošto nije plitka, duboka je više metara, brza i naravno, hladna kao led. Prema neslužbenim informacijama iz srpskih medija, beogradska policija na mutnim nadzornim snimkama uočila je Periša kako u maglovitoj noći oko 2.30 ujutro silazi stepenicama iz kluba Gotik prema rijeci, no – navodno – ne vidi se ništa što bi objasnilo i njegov nestanak.

I dalje nema objašnjenja zašto se nije vratio u unajmljeni apartman, pogotovo zašto je jaknu ostavio u klubu.

O slučaju se oglasio i MUP Srbije

Hrvatska policija suzdržana je u odgovorima, jer je nestanak prijavljen u Beogradu, no informacija ionako nemaju mnogo. Obitelji se javilo i hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu koje kontaktira s tamošnjom policijom.

“Suradnja s Republikom Srbijom odvija se koordinirano i u realnom vremenu. Mjere traganja za osobom i prikupljanje podataka su u tijeku”, navodi se u priopćenju splitske policije.

Ni beogradska policija nije izdašnija.

“Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom poduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića. U potrazi za M.P uključeni su policijski službenici iz više organiziranih jedinica MUP-a”, navodi se u priopćenju MUP-a Srbije.

Ispred kluba jutros je bila policija, dok riječna policija u patrolnim brodovima pretražuje Savu prema ušću u Dunav. Potraga se – nastavlja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare