Mostovac o raspravi u Saboru: HDZ nema argumenata pa se bavi vrijeđanjem

Vijesti 22. velj 202417:18 0 komentara

Božo Petrov, zastupnik Mosta, bio je gost Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarao o prijedlogu o raspuštanju Sabora i raspravi u Saboru te povećanju plaća.

U četvrtak, nešto iza 5 sati, Hrvatski sabor zaključio je raspravu o SDP-ovu prijedlogu da se Sabor odmah raspusti i raspišu izbori za novi saziv, o tom prijedlogu još treba glasovati, a kada će se to dogoditi za sada nije poznato.

U raspravi, koja je trajala više od 14 sati, HDZ je odbio oporbeni poziv da se odmah ide na izbore, te poručio kako će izbori biti u roku i kada to odluči većina, a ne manjina. Božo Petrov prokomentirao je raspravu u Saboru.

“HDZ nema odgovore na argumente”

“Kada netko iznuđeni potez pokušava predstaviti kao genijalan potez. U nedostatku argumenata jedino što vi možete napraviti je druge nadjačati brojem, galamom i vrijeđanjem i to je ono što je napravio HDZ. Oni se nisu bavili argumentima jer na argumente nemaju odgovore, bavili su se vrijeđanjem. Cijelu su raspravu usmjerili u nešto bezvrijedno i van konteksta. Ta rasprava jučer nije bila rasprava o raspuštanju Sabora i zašto ova Vlada nije napravila državu po mjeri svakog čovjeka nego ju je gradila da odgovora pojedincima koji imaju člansku iskaznicu i koji imaju interesa od strane vladajućih”, objasnio je.

“Građani žive lošije nego prije dvije godine”

Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila osam uredbi kojima se reguliraju radna mjesta i koeficijenti za izračun plaća u državnoj i javnim službama kojima će nove, uvećane plaće, biti isplaćene u travnju za ožujak.

“Ako su vama troškovi života samo zadnje dvije godine narasli za 50 posto, a premijer podigao plaću za 20 posto to znači da građani žive lošije nego prije dvije godine. Svako podizanje plaće je dobro, ali ne volim ta pretjerivanja, mi smo podigli plaće i ljudi će živjeti bolje, to je laž. Trošak života je narastao puno više nego što su oni podigli plaće”, rekao je Petrov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!