Možemo predao liste: “Imamo cilj smijeniti Turudića. On narušava ugled Hrvatskoj”

Vijesti 29. ožu 202414:15 > 14:20 0 komentara
N1 / Nataša Vidaković

Stranka Možemo je u DIP-u predala izborne liste, a potom su Tomislav Tomašević i Sandra Benčić održali konferenciju za medije.

“Očekujemo puno mandata, ali nezahvalno je išta prognozirati. Pokazali smo da diljem Hrvatske provodimo našu politiku, unatoč pritiscima. Rukovodili smo se onime što građani od nas očekuju”, kazala je Sandra Benčić.

Naglasila je da kao stranka imaju cilj maknuti Ivana Turudića s pozicije glavnog državnog odvjetnika.

“Narušava ugled Hrvatske. Ako nam je takva osoba na tako važnoj funkciji, što onda to govori o ostalima? Odavao je informacije, povezivalo ga se s Mamićem, što to govori”, izjavila je Benčić pa komentirala izborne liste:

“U 11 izbornih jedinica imamo tri nositelja i osam nositeljica lista, to pokazuje da je pitanje rodne ravnopravnosti prihvaćeno u ukupnom članstvu.”

Zagrebački gradonačelnik Tomašević nadovezao se na to koliko žena imaju na listama.

“Imamo više žena nego muškaraca, ali ne puno više. Što se nositeljica tiče, tu je znatna razlika. Jedina smo nacionalna stranka koja provodi predizbore pa je rezultat nositeljica, rezultat predizbora.”

Benčić je spomenula i da na listama imaju 11 kandidata i kandidatkinja mlađih od 30 godina.

Hoće li konačno HDZ dobiti kaznu zato što nema dovoljno žena na listama , hoće li glavni državni odvjetnik pokrenuti postupak protiv HDZ zbog toga, hoće li im se naplatiti kazna od 60.000 eura, upitao je Tomašević i odmah dao odgovor. “Neće zato što neće imati priliku za to jer vjerujemo da će doći do promjene vlasti nakon izbora i Ivan Turudić će biti bivši”, kazao je.

U Možemo! nisu željeli prognozirati koliko će mandata osvojiti. “Mi smo protiv kocke, ne kladimo se, ne predviđamo, ne bavimo se prognozama. Ono čime se bavimo je našim programom”, poručila je Benčić.

“Vidjeti ćemo na kraju koje stranke koje tvrde da neće ići sa HDZ-om će ipak to izdati i ići sa HDZ-om, mi sigurno nećemo s HDZ-om, za to nema teorijske šanse”, zaključio je Tomašević.

Na upit novinara odbacio je tvrdnju da su besplatan prijevoz žičarom za Zagrepčane i besplatan javni prijevoz ZET-om za starije od 65 godina predizborni potezi istaknuvši da su to planirali više od godinu dana.

Benčić je na kraju pozvala Ustavni sud i DIP da do izborne šutnje kažu je li izborni proces regularan jer nakon rezultata izbora „to će voditi u kaos i moguće nemire”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!