Mrsić: Filipović je smiješan, sad ga je HDZ sklonio pa nema tako glupih izjava

Vijesti 12. tra 202109:55 > 11:45 0 komentara
N1

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić, kandidat za gradonačelnika Zagreba, gostovao je u Novom danu.

Na samom početku komentirao je epidemiološku situaciju u zemlji. “U plamtećoj smo pandemiji, zdravstveni sustav je prenapregnut i pitanje je vremena kada će doći do pucanja. Nemamo pandemiju pod kontrolom”, rekao je Mirando Mrsić. Istaknuo je da u ovom trenutku socijalnu komponentu moramo svesti na minimum. Smatra da je potrebno uvesti maske na otvorenom.

Želi maske na otvorenom: Pustimo političke poene, zdravlje treba biti prije svega

“Pustimo političke poene, zdravlje treba biti prije svega. Ne moramo se stalno dodvoravati građanima, treba donijeti i teške odluke”, dodao je.

VEZANE VIJESTI

Kaže da će kampanja biti komplicirana i ograničena. “Vlada bi trebala razmisliti o prikupljanju potpisa na ulicama i da se riješi na drugačiji način. Kampanja bi trebala biti ograničena na mreže da zaštitimo građane. Evo, kolegica Pavičić Vukičević je zaražena“, govori predsjednik Demokrata.

“Građani će odlučiti žele li Zagreb u sigurnim ili plagijatorskim rukama”

Potom je komentirao ankete, prema kojima on ne ulazi u drugi krug. “Treba ih uzimati u obzir, ali pravi rezultat će biti na izborima. Građani će odlučiti žele li Zagreb u sigurnim ili plagijatorskim rukama. Trebaju vidjeti koji kandidat je spreman vući nepopularne poteze da se Zagreb izvuče iz situacije u kojoj se nalazi”, rekao je, dodavši kako mu se čini da se neki kandidati razbacuju obećanjima.

Gradska skupština će biti iznenađenje, smatra Mrsić. “Bit će atomizirana i bit će puno više zastupnika iz drugih opcija, ne samo Možemo! i SDP.” Žao mu je, kaže, što se na ljevici nisu uspjeli ujediniti.

VEZANA VIJEST

Smatra da HDZ-ov kandidat Davor Filipović nema šanse za ulazak u drugi krug pa dodaje: “Smiješan je, sad ga je HDZ sklonio pa nema tako glupih izjava, poput one da će graditi tvornicu cjepiva”. S druge pak strane, vjeruje da Jelena Pavičić Vukičević ima šanse za ulazak u drugi krug. Ne vjeruju da će ići dva kandidata s lijevog centra, ali sve je moguće, dodaje potom.

Novi Dinamov stadion: Otto Barić je u sukobu interesa

Dinamov stadion pokazuje da se ne ide u meritum problema u Zagrebu, ističe Mirando Mrsić. “Trebalo bi vrlo jasno reći – grad Zagreb u ovom trenutku ne može financirati izgradnju stadiona. Otto Barić je ovdje u sukobu interesa. Za to sam da se gradi nacionalni stadion, protiv sam da se ono vrijedno zemljište da na korištenje Dinamu, s obzirom na sve ono što smo dosad u Dinamu vidjeli. Ali, to nije tema kampanje”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!