MUP objasnio zašto je usporen promet na granici sa Srbijom

Vijesti 17. sij 202420:36 0 komentara
Ilustracija/Davor Javorović/Pixsell

Na pojedinim graničnim prijelazima, među ostalim i na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, usporen je teretni promet, što je prouzročilo gužve i duže čekanje na graničnu kontrolu, priopćila je u srijedu navečer Uprava granične policije srbijanskog MUP-a.

Duža zadržavanja teretnih motornih vozila su na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, Mađarskoj i Bugarskoj i nisu prouzročena postupanjem nadležnih organa Srbije, već su “posljedica načina rada inozemnih pograničnih organa koji primjenjuju svoje nacionalne i procedure Europske unije”, navodi MUP.

Uprava granične policije Srbije, dodaje se u priopćenju, u kontaktu je sa susjednim pograničnim vlastima i razmjenjuje informacije o stanju teretnog prometa na državnoj granici, kako bi se smanjila zadržavanja teretnih vozila na izlazu iz zemlje i skratilo vreme čekanja na graničnim prelazima.

Trenutno su najduža zadržavanja na graničnim prijelazima Batrovci, Bezdan i Gradina za teretni promet, dok za putnička vozila nema dužeg zadržavanja, navedeno je u priopćenju Uprava granične policije srbijanskog MUP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!