Muškarac prekinuo govor Sandre Benčić u Petrinji: “Nije ovo Banija, ovo je Banovina. Što vi možete?”

Vijesti 27. ožu 202413:03 0 komentara
Edina Zuko/PIXSELL

Predstavljanje kandidata Možemo u 7. izbornoj jedinici prekinuo je u srijedu muškarac, koji se predstavio kao hrvatski branitelj, optuživši Sandru Benčić da ne može voditi državu jer "nije znala voditi obrt i studirala je 18 godina", pa je predstavljanje nastavljeno nakon pet minuta.

“Nije ovo Banija, ovo je Banovina. Što vi možete? Ne možete. Kako mislite voditi državu ako niste bili u stanju voditi obrt i kad se zna da ste studirali 18 godina”, rekao je Sandri Benčić Ivo Vranić, koji se ustvrdio da je branitelj i da nije član ni jedne stranke.

No, u Možemo mu baš nisu povjerovali. “Ovo je uobičajeni način napada i opstruiranja, ljudi iz HDZ-a nastoje diskreditirati Možemo i mene ponavljanjem rečenica Andreja Plenkovića, koje izgovaraju u nedostatku političkog sadržaja”, ustvrdila je Benčić nakon što je čovjek otišao.

Benčić je potom razjasnila dužinu svog studiranja. “Moj je otac ostao bez posla, kad sam nakon pet godina studiranja apsolvirala otišla sam raditi. Nakon 10 godina vratila sam se na studij i diplomirala. Mnoge kolegice i kolege imali su istu sudbinu, tijekom srednje škole i studija morali smo raditi jer nismo rođeni sa ‘zlatnom žicom’. Oni koji su rođeni s tom žlicom neka si ju stave opet u usta i šute. Ovako se ne vodi kampanja, nego programskim rješenjima“.

Za Baniju Možemo traži bolju prometnu povezanost i poseban naglasak stavlja na razvoj poljoprivrede, poručile su Benčić i Draženka Polović, nositeljica liste u 7. izbornoj jedinici.

Taj kraj je osiromašen u ratu i deindustrijalizaciji nakon rata, onda je postalo još gore nakon potresa, a obnova ni izbliza nije gotova. Mi možemo revitalizirati Baniju, poručile su kandidatkinje.

Benčić je također naglasila da HDZ-ovci nikada neće dobiti potporu od Možemo jer ih smatraju klijentelističkom, koruptivnom grupacijom koja je zauzela sve strukture u zemlji. Možemo je spremno participirati u Vladi od centra na lijevo, a sigurno neće ući u Vladu u kojoj bi bili Most i Domovinski pokret.

“Ako budemo morali dati drugu vrstu podršku da skinemo HDZ s vlasti, o tome ćemo odlučiti nakon izbora, ali sigurno nećemo ni na koji način donijeti odluke koje bi išle u korist HDZ-a“, kaže Benčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!