Ministarstvo poziva škole da ponovno organiziraju terensku nastavu u Jasenovcu

Vijesti 09. svi 202212:32 > 12:54
STRINGER / AFP

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je u ponedjeljak poziv osnovnim i srednjim škole da ponovno, s obzirom na ukidanje epidemioloških mjera vezanih uz izvanučioničku nastavu, organiziraju terensku nastavu u Spomen-području Jasenovac.

Posjeti Spomen-području Jasenovac organiziraju se kako bi učenici osmih razreda osnovne škole te učenici srednjih škola, uz stručnu pripremu i stručno vođenje, mogli unaprijediti znanje o holokaustu te spoznati razmjere i posljedice počinjenih zločina protiv čovječnosti.

“S obzirom na to da su sve epidemiološke mjere vezane uz obrazovni proces i izvanučioničku nastavu ukinute te da nema prepreka da se posjeti realiziraju, škole koje su u godišnjem školskom kurikulumu planirale i posjet učenika Javnoj ustanovi Spomen-području Jasenovac mogu provesti realizaciju posjeta u skladu s Pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole”, stoji u dopisu Ministarstva ravnateljima osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo će, dodaje se, školama refundirati troškove prijevoza, dnevnica i smještaja. Termin i sve detalje vezane uz posjet škole dogovaraju izravno s JU Spomen-područje Jasenovac.

Osim toga, škole trebaju popuniti obrazac za iskaz interesa za pojest učenika Spomen-podruju Jasenovac i poslati ga Ministarstvu, a odlazak na terensku nastavu automatski se odobrava predajom obrasca.

Za refundaciju troškova potrebno je Ministarstvu dostaviti troškovnik s iskazanim troškovima te preslike računa i preslike obračunatih putnih naloga, a zamolba za refundaciju Ministarstvu se šalje poštom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar