MZO Sveučilišnom savjetu: Analizirajte situaciju na Sveučilištu u Zagrebu

Vijesti 08. velj 202114:07 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozvalo je Sveučilišni savjet Sveučilišta u Zagrebu da analizira aktualnu situaciju na Sveučilištu te u skladu sa svojim ovlastima donese i provede mjere i odluke, a zatim o njima izvijesti Ministarstvo.

Sveučilišni savjet tijelo je koje nadzire zakonitost djelovanja sveučilišnih tijela i tijela sastavnica, a u skladu sa svojim ovlastima može sazvati Rektorski kolegiji ili Senat te staviti na dnevni red određena pitanja iz svoje nadležnosti.

S obzirom na aktualna događanja na Sveučilištu u Zagrebu Ministarstvo je pozvalo Sveučilišni savjet da “analizira i utvrdi činjenične i pravne okolnosti u aktualnoj situaciji na Sveučilištu u Zagrebu te da donese i provede aktivnosti, mjere i odluke u skladu s njihovim ovlastima te nas izvijeste o učinjenom”, potvrđeno je Hini iz Ministarstva.

VEZANE VIJESTI

Po Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju Sveučilišni savjet posebno brine o razvoju sveučilišta i njegovoj interakciji s društvom u kojemu djeluje te raspravlja i potvrđuje strateške i razvojne odluke senata, sukladno statutu sveučilišta.

Po odredbama Statuta Sveučilišta u Zagrebu Sveučilišni savjet prati i analizira ostvarivanje djelatnosti Sveučilišta prema aktu o osnivanju i njegovom Statutu, brine o razvoju Sveučilišta i njegovoj interakciji s društvom u kojem djeluje, raspravlja i daje suglasnost na strateške i razvojne odluke Senata, u skladu sa Statutom.

Savjet, osim toga, nadzire izvršavanje zadaća Sveučilišta, u skladu sa Zakonom, nadzire zakonitost djelovanja sveučilišnih tijela i tijela sastavnica, nadzire ostvarivanje odluka Senata i Rektorskog kolegija, te obavlja druge poslove predviđene aktom o osnivanju i Statutom.

Predsjednik Sveučilišnog savjeta je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, predstavnik HGK. Zamjenica predsjednika je akademkinja Milena Žic Fuchs, predstavnica Sveučilišta u Zagrebu, a članovi Joško Klisović i akademik Željko Reiner, kao predstavnici Hrvatskoga sabora, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, kao imenovani član Grada Varaždina i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, kao imenovana članica Grada Zagreba.

Ostali članovi savjeta su Darinko Bago kao predstavnik HGK te Peruško Bogdanić, Boris Brkljačić, Mirko Orlić i Nedjeljko Perić, kao predstavnici Sveučilišta u Zagrebu te Ante Bundović, kao predstavnik Studentskoga zbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!