N1 doznaje: Davor Matijević je SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika

Miroslav Lelas/PIXSELL

Splitski SDP jednoglasno je odlučio o svom kandidatu za splitskog gradonačelnika.

Kako je potvrđeno za N1, SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika bit će Davor Matijević.

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, nakon što su izabrani splitski gradonačelnik i njegovi zamjenici dali ostavke Vlada je imenovala povjerenicu Mirnu Vežu za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Splita.

Splitski HDZ odlučio je da će njihov kandidat biti nestranački Zoran Đogaš, a u utrku ponovno kreće predsjednik stranke Centar Ivica Puljak te predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum.

Matijević je za Hinu rekao kako je odluka da on bude kandidat SDP za splitskog gradonačelnika bila jednoglasna i poduprlo ju je svih 31 nazočnih izaslanika od ukupno 35 koliko ih ima ta SDP-ova gradska organizacija.

“U kampanji nemam namjeru sudjelovati u ispraznim prepucavanjima jer je Splićankama i Splićanima dosta nefunkcionalne politike i stihije koja caruje našim gradom već ću se fokusirati na program i konkretna rješenja za razvoj Splita”, istaknuo je Matijević.

Napomenuo je kako mu je čast što ga je njegova stranka predložila za kandidata za gradonačelnika čak iako su okolnosti teške i nepovoljne.

“Najaktivniji sam gradski vijećnik u ovom sazivu gdje sam se zalagao za niz inicijativa poput gradnje POS-ovih stanova, subvencioniranje ugradnje liftova, subvencioniranje medicinski potpomognute oplodnje, pokrenuo sam i inicijativu za gradnju krematorija te mnoge druge”, rekao je Matijević.

Podsjetio je i kako je predsjednik kotara Blatine Škrape već osam godina gdje je, dodao je, vlastitim primjerom pokazao kako se bori za javni interes i kako se konkretnim mjerama može poboljšati kvaliteta života sugrađana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar