N1 doznaje: Malenica potpisao suglasnost za ostavku Vanje Marušić

Vijesti 20. tra 202310:50 1 komentar
Goran Stanzl/PIXSELL

N1 iz izvora bliskih Ministarstvu pravosuđa saznaje da je Ivan Malenica potpisao suglasnost za ostavku Vanje Marušić.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica potpisao je suglasnost s ostavkom ravnateljice Uskoka Vanje Marušić, a koju mu je za zahtjevom za potvrdu proslijedila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek.

Za vršiteljicu dužnosti bit će potvrđena Željka Mostečak, sadašnja zamjenica glavne državne odvjetnice.

Podsjetimo, ravnateljica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanja Marušić uputila je u utorak zahtjev za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga.

Premda su kao službeno objašnjenje iz DORH-a naveli osobne razloge, u javnost su ubrzo nakon objave ostavke počele curiti neslužbene informacije koje su govorile o tome da je u pozadini ostavke šefice Uskoka zapravo prometna nesreća koju je imao njezin vozač sa službenim automobilom koji je koristio u privatne svrhe.

Prometna nesreća se dogodila 29. ožujka 2022., u jutarnjim satima na području grada Zagreba, potvrdili su kasnije iz DORH-a, a i ministar Malenica najavio je sankcije protiv vozača.

Malenica je rekao da je vozač Vanje Marušić bio zaposlenik Ministarstva pravosuđa te će protiv njega, zbog teške povrede službene dužnosti jer je kao službena osoba kriv za prometnu nesreću, biti pokrenut stegovni postupak. Istaknuo je da ostavka Marušić nema politički kontekst.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare